Rodi

Happy Bodies nu ook in Hoofddorp
‘Het alternatief voor de gewone sportschool’

HOOFDDORP - Happy Bodies heeft onlangs aan de Kruisweg in Hoofddorp de deuren geopend van alweer de zevende locatie van deze lifestyleclub op het gebied van gezondheid. Zij focussen zich daarbij op bepaalde doelgroepen, zoals mensen die weinig tijd hebben om naar de sportschool te gaan en persoonlijke aandacht van instructeurs daarbij belangrijk vinden.


Drie jaar geleden besloten de drie eigenaren van Happy Bodies, Romano Morais, Alex Aberkrom en Jibbe de Goede om een lifestyleclub te beginnen waarin iedereen zich thuis voelt als alternatief voor de gewone sportschool. De Goede: “We hadden samen al behoorlijk wat ervaring op dit gebied. Mijn compagnons waren beiden eigenaar van een sportclub en ik had bij diverse sportscholen gewerkt als clubmanager. Met Happy Bodies hebben wij een eigen formule ontwikkeld met veel meer persoonlijke begeleiding. Hierbij hoeven onze leden maar één keer per vijf dagen zo’n 35 minuten te sporten om voldoende resultaat te behalen en zich fit te voelen. Wij richten ons dus op mensen die dit resultaat nooit eerder konden behalen bij reguliere sportscholen en mensen die weinig tijd hebben. Verder hebben wij een andere manier van werken en hebben wij andere apparaten dan die je normaal bij sportscholen ziet. Deze apparaten zorgen ervoor dat onze klanten met hun oefeningen veel meer effect scoren. Daarbij richten we ons ook op een wat oudere groep klanten die merken dat ze wat meer moeten doen om fit en vitaal te blijven. Ook hebben wij niet overal spiegels neergehangen. Onze leden zitten daar niet op te wachten en ook wij vinden zo’n setting niet prettig.”

Milon Check

Om erachter te komen welk programma het best bij jou past en dat helemaal op jouw lichaam is afgestemd, hanteren ze bij Happy Bodies de zogenaamde Milon Check. De Goede: “Met deze check kunnen wij aan de hand van de antwoorden van onze klanten bepalen welk programma het beste bij hun situatie en doelstellingen past. We willen met deze korte check weten welk doel je hebt en wanneer je dit wilt bereiken. Ook willen we weten of je alleen fit wil worden of dat je eveneens wil afvallen. Tevens willen we weten hoe vaak je wilt sporten en hoeveel waarde je hecht aan een veilige vorm van fitness. Middels een geavanceerde 3D scanner worden bij ons alle apparaten op de juiste manier automatisch ingesteld voor ieder individu.” Verder wordt er bij Happy Bodies ook met ‘Five’ gewerkt. Five werkt volgens De Goede preventief en is dé oplossing voor ons zittende bestaan. Five kan je het best omschrijven als rekken en strekken zodat al je spieren weer op lengte komen met daarvoor speciaal ontwikkelde houten toestellen. De Goede: “Het is onmisbaar voor iedereen die door een inactieve en zittende levensstijl de natuurlijke beweeglijkheid voelt verminderen, met vaak klachten aan rug, nek, schouders en/of heupen als gevolg. Five vermindert en geneest lichte tot heftige pijn en werkt eveneens tegen artrose en gewrichtsproblemen.
Franchise

Omdat wij hebben gemerkt dat er een enorme vraag is naar ons concept en met name de persoonlijke aandacht en unieke setting waarin iedereen zich thuis voelt, hebben nu ook wij nu ook een Franchiseformule voor Happy Bodies ontwikkeld zodat we op meer locaties mensen veilig en effectief aan het bewegen krijgen. Dat daar behoefte aan is blijkt wel uit het feit dat per 1 september al twee nieuwe franchisezaken geopend zullen worden. Naast de opening van de achtste zaak van onszelf, zijn er vanaf begin september dan al tien locaties van Happy Bodies in Nederland.”
Voor meer informatie: Happy Bodies Hoofddorp, Kruisweg 1061 in Hoofddorp. Website: www.happybodies.nl en telefoon: 088-7899999.

Artikel geplaatst op zaterdag 28 april 2018 - 13:33