Rodi

Scouting Haarlem slaat eerste paal voor nieuwbouw Schoteroog

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De eerste paal voor het nieuwe regiogebouw van Scouting Haarlem is 9 juli aan de Maus Gatsonidesweg 4 geslagen. De nieuwbouw op Schoteroog maakt onderdeel uit van het meerjarenplan van Scouting Regio Haarlem.


Scouting Regio Haarlem ondersteunt de 24 scoutinggroepen in de regio Haarlem. Dit doen zij door het organiseren van veel activiteiten en door trainingen, maar ook door gezamenlijk invloed uit te oefenen op het landelijk beleid. Op Schoteroog was al een scouting kampeerterrein, met de bouw van het nieuwe onderkomen komt daar tevens een Scoutshop en een nieuw sanitair gebouw bij.

Ruim 2000 scouts maken onderdeel uit van de regio Haarlem. Door de nieuwbouw is de toekomst van de regio duurzaam gegarandeerd en kan men nog beter de groepen ondersteunen, trainingen en activiteiten organiseren op eigen terrein.
Scouting Regio Haarlem heeft voor de nieuwbouw veel steun ontvangen van de gemeente Haarlem en is dankbaar voor deze gulle subsidies en schenkingen. Zo danken wij St. Gereformeerd of Burgerweeshuis, Jantje Beton, Marian Polak fonds, Scouting Nederland fonds, Rabobank fonds, Stichting Dowilvo, PKN Diaconie Haarlem en St. Jacobs Godshuis. De komende zes maanden wordt er gewerkt om de nieuwbouw voor het einde van 2018 te realiseren.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 - 10:54