Rodi

Zomervakantie in het Pieter Vermeulen Museum

(Foto: aangeleverd)

DRIEHUIS - In het Pieter Vermeulen Museum bruist het deze zomervakantie van de activiteiten voor kinderen. Tijdens de Zomervakantie - van 23 juli tot en met 2 september - is het museum open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


De expositie ‘Waterwijs’ is nog de hele zomervakantie te zien. De tentoonstelling Waterwijs is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. De expositie laat bezoekers op een speelse manier via opdrachten, spelletjes en vragen kennis maken met allerlei aspecten van water. Poppenkast 'Poep en Troep' is op woensdag en zondagmiddag in augustus te zien. De poppenkastvoorstelling 'Druppels grote reis' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is te zien op zondag 22 juli, woensdag 25 juli, zondag 29 juli, woensdag 1 en 29 augustus en op zondag 2 september. Aanvang is steeds om 13.30 uur en de voorstelling is gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum.
Elke woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de kinderen vanaf 4 jaar aanschuiven aan de gezellige knutseltafels voor de workshop knutselen. Alle knutselactiviteiten kosten € 1,50 bovenop de entreeprijs van het museum. Aanmelden is niet nodig.
Het museum heeft in het park Schoonenberg een Natuurpad uitgezet. Bij de balie zijn natuurpad-tasjes te huur voor € 5,00 waarmee kinderen onder begeleiding van meegekomen (groot)ouders of leerkrachten/begeleiders op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur in de omgeving van het museum.
De GPS-tocht voert de wandelaar over de Velsense landgoederen Schoonenberg en Beecksteijn, langs 21 bomen die worden beschreven volgens de Keltische bomenhoroscoop. Wandelaars kunnen op pad gaan met de GPS en een tas voor € 5,00 met attributen die tijdens de wandeling gebruikt kunnen worden. De tas kan gereserveerd worden in het museum.
Kijk voor nieuws en actuele informatie op de website: www.pietervermeulenmuseum.nl.

Artikel geplaatst op maandag 16 juli 2018 - 11:23