Rodi

Nestival opent met Dirk Scheele

HAARLEM - Nestival-line up is er voor alle kinderen van twee tot tweeëntachtig. Nickelodeon kinderrockster Dirk Scheele verzorgt vrijdag 31 augustus om 16.00 uur de openingsact van Nestival. Hij speelt dan zijn solovoorstelling ‘Vakantie’. Nestival is een nieuw kleinschalig tweedaags festival, dat plaatsvindt in en rondom Circus Hakim.
Dit theater is gevestigd in de creatieve en educatieve broedplaats Korte Verspronckweg 7 – 9 te Haarlem. Circus Hakim is de thuisbasis van Hakim, de grote kinderheld van Haarlem, maar ook instellingen als MAPA, de Ontdekplek, Sanyu, Sportschool Smile en muziekschool Lapland zijn hier gevestigd.
Hakim pakt samen met zijn partners meteen groots uit. Met dit bijzondere eenmalige optreden van Dirk Scheele, wordt de sfeer voor het weekeinde neergezet. Heel, heel veel theater en muziek, voor de allerkleinsten maar zeker ook voor iedere andere cultuur en festivalliefhebber. Deze vrijdag speelt daarnaast Hakim zelf zijn voorstelling ‘Mijn Held’. Theater Tique betovert met twee poppenvoorstellingen. Samba Salad zal het kinderprogramma swingend afsluiten met Mumbo Jumbo. Ook schittert de eveneens in Circus Hakim gevestigde Haarlemse Bluesclub, met optredens van ‘Fossen en Toussaint’, Sunset Travelers en The Muddy Waters Tribute Band.
Zaterdag 1 september is er nog veel meer kindertheater, workshops en livemuziek. Wijnand Stomp verzorgt zijn Comedy Kids Show. Naast ‘Mijn Held speelt Hakim ook de voorstelling ‘Antar, prins van de woestijn’. De basisschool voor hoogbegaafden Sanyu biedt workshops en een dienstenveiling aan. Bovenal is er deze zaterdag veel muziek; Van Nederlandstalige meezingers met Lucas Bruin en Harry Slinger (Drukwerk) tot Noot Mus Kaat en van de Epic American folk van Big Mouth Angels tot de frivole en eigenzinnige swing-jazz van The Busquitos. Daarbij komt de Algerijnse zangeres Hayet Zerrouk over, om samen met Omar K, Wijnand Schouten en Mark Tuinstra een uniek en eenmalig optreden te verzorgen. Daarbij is er ook veel aandacht voor volwassen theater. De Moving Academy Perfoming Arts (MAPA) presenteert twee previews van Panna Cantata. Tartrek improviseert er op los met meer theatersport voor volwassenen en ComedyInc met twee Standup comedyshows. Verder is er een zweefmolen, zijn er foodtrucks, een mini-markt en workshops voor klein en groot.
Entree is 7,50 euro, voor beide dagen. Bekijk het volledige programma en/of bestel je kaarten via www.nestival.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 23 augustus 2018 - 15:29