Rodi

Apenkooien in Monkey Town Haarlem

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM – Klimmen, klauteren, glijden en ravotten; het kan allemaal bij Monkey Town. Sinds begin maart is Monkey Town ook te vinden in Haarlem, op het Menno Simonszplein.


Monkey Town Haarlem is gevestigd in het oude post sorteer-pand in Haarlem. Er wordt nog gewerkt aan een frissere uitstraling aan de buitenkant, maar binnen is het zo goed als af. “Het speelgedeelte is helemaal naar wens, hier kunnen kinderen al heerlijk ravotten. Aan de zitplaatsen wordt nog hard gewerkt. We hebben nu ook al zitplaatsen, maar als alles helemaal af is, hebben wij hier 500 zitplaatsen”, geeft Sara enthousiast aan.

Samen met haar man Joey, en zakelijke partner Zhicheng en zijn vrouw Yan runt Sara het kinderparadijs. “Als het helemaal af is – aan de kinderfeestjes ruimte wordt nog gewerkt – kunnen hier tot wel 500 bezoekers komen. Speciaal voor baby’s en peuters hebben we de peuterzone. Op de speciale peuterochtenden kunnen peuters tegen gereduceerd tarief naar binnen. In het ‘speelgedeelte’ kunnen kinderen tot en met 12 jaar terecht.”
Wie bij een speelparadijs denkt aan slecht eten, een vette hap en veel suikers moet een keer bij Monkey Town Haarlem langs gaan. “Wij vinden het belangrijk dat er ook gezonde snacks te krijgen zijn. De slush puppie en de limonade is suikervrij, we hebben ook salades en gezonde broodjes en snacks”, aldus Sara.
Monkey Town Haarlem is zeven dagen per week open. Door de weeks van 9.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Bij hele warme dagen zijn zij gesloten, check de website (www.monkeytown.eu/haarlem) of bel (023 5749412) of mail (haarlem@monkeytown.eu) vooraf even om de openingstijden te controleren). Entree is 7,50 euro, begeleiders vanaf 18 jaar mogen gratis mee naar binnen. Op de peuterochtenden betalen peuters slechts 5 euro entree. Kijk voor meer informatie op www.monkeytown.eu/haarlem.

Artikel geplaatst op dinsdag 17 april 2018 - 14:22