Rodi

Saartje

Ik ben de hele dag al onrustig als ik uiteindelijk toch maar mijn vader bel. "Hoi pap, hoe is het?" "Kind, ik heb een nare dag." "Hoezo pap?", maar eigenlijk weet ik het dan al… Onze Saar is er niet meer… Ik hoor mijn vader zwaar ademen. Hij probeert zijn emoties de baas te blijven. Nou, daar heb ik maling aan.
De tranen lopen meteen over mijn wangen. Ik huil in stilte, wil hem niet nog meer van slag brengen. Saar is onze oude poes van bijna 19 jaar oud. Ze kwam in juli 1998 bij ons wonen en was vanaf dag één mijn poes. Ze zat bij mij, sliep op mijn kussen. Zij was waar ik was. Toentertijd hadden we een vuilnisbakhond en daar kon ze het prima mee vinden. Saar was een echte jager, ving muizen bij het leven. Ze kreeg een nestje, waar we Tom van hielden.
Tom was een prachtige kater, een echte allemansvriend, die zomaar op een dag verdwenen was. Ik heb lang naar hem gezocht, ben verknocht aan mijn dieren, maar we hebben nooit meer iets van hem vernomen. Om Saar een maatje te geven kwam Moosje in ons gezin. Dat vond Saar maar zo zo, maar in Beets, waar we toen woonden, was plek zat, dus dat lukte wel.
Onze hond Ben werd helaas maar vier jaar oud. Hij had zware HD, leed erg veel pijn, dus die moesten we in laten slapen. Na een paar jaar wilde ik wel heel graag weer een hond. Ik miste dat te veel. Met Saar en onze meiden ging het echter helemaal niet goed. Na een aantal jaar werd ze zo bang dat we aan Eddy en Alexandra gevraagd hebben of ze bij hen kon komen wonen. Dat mocht en daar knapte ze helemaal weer op. Toen ze oud werd, kreeg ze steeds meer last van rumoer om haar heen. Sophietje werd geboren en de situatie bij Eddy en Lex werd eigenlijk onhoudbaar. Toen mijn ouders dus meldden dat zij Saar een fijne oude dag wilden geven, waren we allemaal intens blij. Mijn ouders hadden weer iets om voor te zorgen. Het bleek een gouden greep.
Toen mijn moeder overleed, had mijn vader een grote steun aan dat kleine poesje. Ze was er voor hem en hij moest ergens voor zorgen. Ze was echt onze Saar, van ons allemaal...
Wilt u reageren? Email Tanja op: Tanja.noppers@hotmail.com.

Artikel geplaatst op donderdag 12 januari 2017 - 09:26