Week van de Stenen Winkel

Nieuws
Voorkom lege winkelpanden in je eigen stad of dorp en koop lokaal luidt de oproep van de Week van de Stenen Winkel.
Voorkom lege winkelpanden in je eigen stad of dorp en koop lokaal luidt de oproep van de Week van de Stenen Winkel. (Foto: Archieffoto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK - Om lokale stenen winkels te ondersteunen en hun veerkracht te vieren, wordt van 13 tot en met 19 mei de ‘Week van de Stenen Winkel’ gehouden. Tijdens deze actieweek zullen Zaanse winkels iets speciaals doen voor hun klanten. Dit varieert van kleine geschenken bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen. Op deze manier vieren zij samen met hun trouwe klanten dat de deuren van de winkel (weer) open zijn.

Aandacht voor steun aan lokale ondernemers 

Het is geen geheim dat veel stenen winkels de afgelopen jaren moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Lockdowns en de opkomst van online winkelen hebben hun tol geëist. Tegelijk maken stenen winkels de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in jouw buurt.

De stenen winkels in de Zaanstreek dragen bij aan de schoonheid van onze steden en dorpen. Het plezier van winkelen met een vriend of vriendin, het zien, proeven en aanraken van producten, en het ontvangen van deskundig advies zijn allemaal ervaringen die je kunt beleven in de lokale winkels bij jou in de buurt.

Voorkom lege winkelpanden en koop lokaal

Wie in de week van 13 tot en met 19 mei een product bij een lokale winkel koopt, steunt tegelijk de droom van een lokale ondernemer. En zorgt ervoor dat we geen lege winkelpanden zien maar mooie ondernemingen dicht bij jou om de hoek waar je ook snel terecht kunt voor service. De Week van de Stenen Winkel vraagt ook om jouw favoriete lokale winkels te steunen via social media. Geef ze een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post. Of deel een van hun berichten. Het helpt stenen winkels nieuwe mensen te bereiken. 

Plaats een bericht op social media met de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein. Maak bijvoorbeeld een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats deze hashtags bij je foto. Hiermee help je de boodschap te verspreiden dat de lokale stenen winkels in jouw buurt een bezoek waard zijn.