Victoriepark decor voor festivalhart Karavaan

Algemeen
Het festivalhart Karavaan verhuist komende zomer naar het ruimere Victoriepark.
Het festivalhart Karavaan verhuist komende zomer naar het ruimere Victoriepark. (Foto: foto: Emil de Jong)

ALKMAAR - Festivalhart Karavaan verhuist na twee jaar Doelenveld komende zomer naar het ruimere Victoriepark. Bezoekers zijn van 30 mei tot en met 10 juni kom je hier dagelijks voor gratis straattheater en livemuziek, korte voorstellingen, eten, drinken en een flinke portie zien en doen.

Het is exact 200 jaar geleden dat het Noord-Hollands kanaal gegraven werd, waaruit ook het Victoriepark ontstond. Een goed moment, nu het thema van Karavaan Festival 2019 Eigen Grond is.
Het groene karakter van het park en het aangrenzende water, maken het een heerlijke plek om te vertoeven in de zomer. Hier verrijst van 30 mei tot en met 10 juni een mooi en intiem festivalhart met gratis theater, muziek en Kinderkaravaan. In het pop-up restaurant Tineke Kookt kom je voor een borrelhap of festivalmaaltijd.

Karavaan wil met het hier jaarlijks organiseren van het festivalhart bijdragen aan de ontwikkeling van het Victoriepark tot een aantrekkelijk park. Ook de bewonersvereniging Hart van Alkmaar is blij met de nieuwe plek: "We kijken nu al uit naar het Karavaan Festival in het Victoriepark van Hemelvaartsdag tot en met Pinksteren dit jaar. Deze voor Alkmaarders en anderen bijzondere plek vinden wij bij uitstek geschikt om dit festival te organiseren." Het volledige programma van Karavaan Festival 30 mei t/m 10 juni vind je op karavaan.nl