Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Algemeen
Er is van alles te doen bij Hortus.
Er is van alles te doen bij Hortus. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het is zondag 18 augustus van 12.00 tot 17.00 uur weer beestjesdag bij Hortus Alkmaar. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders zijn er in de tuin te vinden? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Kinderen kunnen waterdiertjes bekijken in aquaria en met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Ze kunnen ook een egeltje knutselen, zich laten schminken, een cakeje versieren en een speurtocht doen. Voor het schminken en het cakeje versieren wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Egelvriendelijk

Egelopvang Dikke Prik uit Warmenhuizen is aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Ze brengen een fotopresentatie mee en kunnen alles vertellen over egeltjes en hoe de tuin egelvriendelijk kan worden ingericht. Gedurende de middag worden rondleidingen gegeven door de tuin over libellen, vlinders, lieveheersbeestjes en hommels. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing en bijenzalf.

Entree: volwassenen € 5,00, kinderen 8 tot en met 15 jaar € 2,50, kinderen tot en met 7 jaar gratis. Adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar.

Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Er worden ook rondleidingen gegeven.