'Sfeer was bedreigend en intimiderend'

Algemeen

ANTWERPEN/ALKMAAR - Gelukkig kan hij er om lachen, maar de sfeer op de hoofdtribune in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tijdens FC Antwerp-AZ was volgens Ralph Kerssens 'bedreigend' en 'intimiderend'. Spelersvrouwen en jeugdspelers werden bedreigd en bekogeld met bier. Ze verruilden stuk voor stuk de tribune voor een veilige plek elders. Een vriend van Ralph kreeg een duw in zijn rug, viel voorover en moest behandeld worden door de EHBO. Toen hij de Antwerp-fans hoorde zeggen 'die jongen met dat zwarte shirt hoor er ook bij', besloot Ralph af te dalen naar de veilige catacombe.

"Het was geen probleem om daar te komen. De beveiliging had zijn handen vol aan alle supporters in het stadion. Ik zag de spelers binnenkomen en na verloop van tijd kwamen ze weer naar buiten om feest te vieren met de fans. Ik ben er maar achteraan gelopen om het feestje mee te vieren. Zo ging ik op de foto met Owen Wijndal en klom zelf ook nog even in het hek om de overwinning met de AZ-supporters te vieren. Uiteindelijk werd ik met zachte hand van het veld gehaald door de beveiliging van AZ, maar dit meemaken was fantastisch. Wat een avontuur! Gelukkig hadden we FC Antwerp shirtjes op het dashboard van de auto gelegd, dus we konden zonder problemen weer naar huis. Hoe ik op de hoofdtribune belandde? Ik volg niet alleen AZ, maar ook het Belgische voetbal en FC Antwerp in het bijzonder. Dat mijn AZ tegen mijn favoriete Belgische club speelde, is voor mij dus heel speciaal. Dit vergeet ik nooit meer."

Afbeelding
Afbeelding
Spot Ralph Kerssens (met blauwe jeans en zwart shirt) tussen de feestende AZ-spelers...tot hij met zachte hand wordt verwijderd.