Lezing bij Metius in Alkmaar

Algemeen
Een foto van de zon met een paar Zonnevlekken, gefotografeerd door Nicolàs de Hilster.
Een foto van de zon met een paar Zonnevlekken, gefotografeerd door Nicolàs de Hilster. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Door de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging Metius wordt vrijdag 20 december om 20.00 uur in wijkcentrum 'Thuis in Overdie' van Maerlantstraat 10 in Alkmaar een lezing georganiseerd over 'Van Telescoop tot Afbeelding: een Inleiding tot de Astrofotografie', door Rob Musquetier en Nicolàs de Hilster. Toegang niet leden: € 5,00. Zie ook www.metius.nl

Een aantal Metiusleden houdt zich actief bezig met astrofotografie. Het doel is om sterren en sterrenstelsels of maan, planeten en de zon zo mooi mogelijk in beeld brengen. Daarnaast worden ook metingen gedaan voor wetenschappelijke onderzoek. Het betreffende onderwerp wordt tegenwoordig digitaal vastgelegd en het achterliggende proces kan daarbij verregaand geautomatiseerd worden. In de lezing nemen Rob en Nicolàs op een laagdrempelige manier de toehoorders geleidelijk steeds dieper mee in de wereld van de astrofotografie.

Rob Musquetier en Nicolàs de Hilster beschikken beiden over een eigen sterrenwacht met een scala van telescopen en camera's. Zij hebben samen een schat aan ervaring met astrofotografie.