Alkmaar lanceert Stimuleringsfonds ondernemen, cultuur en sport

Algemeen
Leden beoordelingscommissie v.l.n.r.: Gideon Nijemanting (Rabobank), Ger Welbers (Alkmaar Marketing), Bea den Bakker (Alkmaar Sport), Rob Niele (Ondernemend Alkmaar), Marie-José van den Kommer (Racktime), Peter Visser (Taskforce Horeca), Farzad Ghaus (onafhankelijke voorzitter van de beoordelingscommissie) en Hans van de Leygraaf (Alkmaars Bolwerk). Niet op de foto afgebeeld: Huub Purmer (Het Nieuwe Warenhuis) en Patrick van Mil (Stedelijk Museum Alkmaar).
Leden beoordelingscommissie v.l.n.r.: Gideon Nijemanting (Rabobank), Ger Welbers (Alkmaar Marketing), Bea den Bakker (Alkmaar Sport), Rob Niele (Ondernemend Alkmaar), Marie-José van den Kommer (Racktime), Peter Visser (Taskforce Horeca), Farzad Ghaus (onafhankelijke voorzitter van de beoordelingscommissie) en Hans van de Leygraaf (Alkmaars Bolwerk). Niet op de foto afgebeeld: Huub Purmer (Het Nieuwe Warenhuis) en Patrick van Mil (Stedelijk Museum Alkmaar). (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Gemeente Alkmaar stelt een stimuleringsfonds van € 1,5 miljoen beschikbaar om, wanneer de corona-beperkingen verminderen, de economie een extra impuls te geven door initiatieven op het gebied van ondernemen, cultuur en sport te ondersteunen.

Bij de hulpmaatregelen COVID-19 lag de nadruk op noodhulp. Bij het Stimuleringsfonds ligt de focus juist op de toekomst. Hierbij zet de gemeente nadrukkelijk in op activeren en ondersteunen van economisch-maatschappelijke initiatieven. Het college van B&W heeft een beoordelingscommissie ingesteld die de initiatieven beoordeelt die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage vanuit het fonds. De beoordelingscommissie weerspiegelt de betrokken sectoren in de Alkmaarse samenleving: bedrijven, horeca, winkels, cultuur en sport.

Doelstellingen

Als beoordelingscommissie is onze taak tweeledig: A 'We beoordelen of de initiatieven en aanvragen voldoen aan de doelstellingen van het Stimuleringsfonds'. B. 'We dagen de initiatiefnemers uit en waar nodig helpen we hen om tot verbindende initiatieven te komen'. Bijvoorbeeld tussen detailhandel en sport & gezondheid, tussen horeca en cultuur maar ook tussen bedrijven en onderwijs, tussen jong en oud.

Daadkracht

Marie-José van den Kommer overhandigde vrijdag 19 juni namens de beoordelingscommissie het eerste exemplaar van de flyer Stimuleringsfonds Alkmaar aan Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. Keijzer prees de daadkracht van Alkmaar om via dit stimuleringsfonds de economie van Alkmaar weer 'een boost' te geven.

Meer informatie zie: www.alkmaar.nl/stimuleringsfonds

Mona Keijzer neemt eerste exemplaar flyer Stimuleringsfonds Alkmaar in ontvangs uit handen van Marie-José van den Kommer.