Halve marathon voor Stichting Haarwensen

Algemeen
Jill van Ettinger.
Jill van Ettinger. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

ALKMAAR - Jill van Ettinger rent vrijdag 2 oktober een halve marathon door Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard. Met deze loop probeert ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Haarwensen, een organisatie die kinderen helpt die kaal worden door ziekte of een medische ingreep. Jill sponsoren? Zet de camera van je telefoon aan en scan de onderstaande qr-code.

“Ik was zelf 23 jaar toen ik borstkanker kreeg”, zegt Jill, eigenaar van Kapsalon Jill’s Hoofdzaak. “Het is voor kinderen verschrikkelijk hun haar te moeten verliezen, daarom kom ik zo graag in actie voor deze organisatie. Als kapster heb ik al eerder meegewerkt aan de organisatie van een knipdag om zo haar in te zamelen voor pruiken. Als je zelf kankerpatiënt bent geweest, draag je dat eigenlijk altijd met je mee. De onzekerheid blijft. Als ik iets in mijn lichaam voel, schrik ik meteen. Ik had weinig vertrouwen in mijn eigen lichaam en was ook helemaal niet fit. Toen ik jaren geleden mijn zoontje zag rennen en springen, werd ik al moe van de gedachte om met hem mee te moeten doen. Toen besloot ik zelf in actie te komen om fit te worden. Zo begon ik met hardlopen. Eerst twee kilometer en vervolgens steeds een beetje meer. Zo zat ik al snel op een rondje van tien. Nu heb twee keer ruim zeventien kilometer in de benen dus die halve marathon van 21,1 moet lukken. Via Strava kunnen mensen mij volgen. Deze halve marathon wordt een mijlpaal voor mezelf en geeft een boost aan mijn zelfvertrouwen.”

Bijzonder moment

Vrijdag 2 oktober is het precies zes jaar geleden dat haar zoon werd geboren. “Dat vind ik wel een bijzonder moment. Daar denk ik ook aan tijdens het rennen. Je zal je kind maar kaal zien worden door een ziekte. Daarom ren ik ook zo graag voor deze Stichting. Maar een pruik met echt haar is duur. Om één haarwerk weg te kunnen geven is € 1500 nodig. De kwaliteit van het haar moet ook goed zijn, onbehandeld en niet grijs. Ik kan in mijn kapsalon lang niet alles gebruiken. Stichting Haarwens heeft natuurlijk door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Ze zijn afhankelijk van financiële giften, maar er zijn natuurlijk veel minder acties geweest dan andere jaren.

Chemotherapie

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia of een medische ingreep. Sinds 2007 helpt Stichting Haarwensen deze kinderen kosteloos aan een haarwerk. Ieder kind tot 18 jaar komt in aanmerking en zo wist Stichting Haarwensen al bijna 1700 kinderen hun lokken terug te geven. Met haar actie hoopt Jill ook een mooi haarwerkje voor een kaal kindje te kunnen realiseren. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.haarwensen.nl.

Wil jij haar én vooral de kinderen hierin helpen? Steun Jill dan via haar Facebookpagina (Kapsalon Jill’s Hoofdzaak of klik op de qr-code). Jill is bereikbaar via jillvanettinger@gmail.com..


Scan deze qr-code en doneer direct!