Femke Smit in Podiumcafé De Brouwerij

Algemeen
Afbeelding

ALKMAAR - Femke Smit treedt vrijdagavond 9 oktober op in Podiumcafé De Brouwerij. Samen met Daniel de Moraes en Felix Hildebrand vormt zij het Trio Acai die hartverwarmende Braziliaanse muziek speeltZij bewijzen dat ook op het podium aan het Luttik Oudorp 78 (Studio de Sociëteit). Trio Acai speelt tweemaal om 19.00 uur en 20.30 uur en bijt daarmee de spits af van een serie van vier liedkunstavonden. Vooraf reserveren is door corona nodig.

Femke Smit kwam tijdens haar studie jazz-zang aan het conservatorium van Amsterdam in aanraking met Braziliaanse muziek en dat was liefde op het eerste gezicht. Na haar afstuderen in 2012 vertrok ze naar Brazilië waar ze in een percussieband speelde en danslessen nam. Tijdens haar verblijf dook Femke in de diepte van de Braziliaanse muziek en cultuur. Inmiddels zingt zij Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Femke ontmoette op het conservatorium Daniel de Moraes en Felix Hildebrand, twee geweldige muzikanten die haar liefde voor de Braziliaanse muziek deelden. Met hen vormt ze Trio Açai, een formatie die intieme versies speelt van het werk van grote componisten zoals Nelson Cavaquinho, Dona Ivone Lara, Paulinho da Viola en Djavan.

Evenals alle andere podia heeft ook Podiumcafé De Brouwerij met de coronamaatregelen te maken. Dat betekent dat muzikanten en artiesten tweemaal optreden, om 19.00 uur en om 20.30 uur. Elk optreden duurt 45 minuten. Een kaartje kost € 7,50. Een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Bij reserveren: datum, tijdstip van optreden, aantal plaatsen, naam en telefoonnummer vermelden.