JCI Alkmaar komt met Energiebox

Algemeen
Leon Hoes, Sam Piscaer en Dave da Silva van de JCI Alkmaar.
Leon Hoes, Sam Piscaer en Dave da Silva van de JCI Alkmaar. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

ALKMAAR - Geen Alkmaar Culinair Plaza en geen JCI Challange. Met deze evenementen haalde JCI Alkmaar jaarlijks veel geld op voor lokale goede doelen. Nu deze evenementen door corona niet doorgingen, bedachten de leden van de Junior Kamer een alternatief: de Energiebox.

Opbrengst voor goede doelen

“Het is een box vol luxe, gezonde producten”, zegt JCI-lid Sam Piscaer en eigenaar van restaurant en hotel ‘t Fnidsen. “In de box zitten onder meer een flesje truffelolie, een fles biologische wijn, een smoothie van Oogst en bonnen voor online yogalessen en een hardloop-ochtend. Het is slechts een kleine greep, want de box zit vol schitterende producten waar je echt blij van wordt. De box - te bestellen via de website - vertegenwoordigt een waarde van 100 euro, maar is voor 50 euro (ex btw) te koop voor particulieren en bedrijven. Van deze 50 euro gaat 30 euro naar lokale goede doelen. Zo hopen we toch nog een mooi bedrag op te halen, want we hebben 250 boxen. Als we alle boxen verkopen halen we 7500 euro op voor de goede doelen Stichting Voetbal Helpt en Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar.”

Wennen

Een jaar zonder evenementen is wennen. “Het zijn evenementen waar we een heel jaar naartoe werken. Bij de JCI zitten veel ondernemers en iedereen voelt de gevolgen van corona.

Goede doelen hebben ook veel last van de coronacrisis, want zij moeten het veelal hebben van giften en donaties. Door het uitblijven van evenementen, lopen zij veel financiële steun mis. Het bedrag dat wij kunnen ophalen is natuurlijk een stuk lager dan andere jaren, maar we wilden toch graag ons steentje bijdragen.”

De Energieboxen zijn hier bestellen en worden 15 en 16 oktober bij de mensen thuis bezorgd.