Sleetjes mee naar ijsplein De Meent

Algemeen
Volop vertier op IJsbaan de Meent.
Volop vertier op IJsbaan de Meent. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Altijd al met je sleetje linksom in plaats van willen schaatsen op 400-meterbaan? Het kan elke middag tijdens de kerstvakantie, wanneer Alkmaar Sport speciaal voor families het Alkmaarse IJsplein organiseert. Dan wordt elke middag de 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. De ochtenden blijven traditiegetrouw beschikbaar voor recreatieschaatsers die rondjes willen schaatsen, hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht of willen trainen voor natuurijs.

Tijdens de kerstvakantie, van 19 december tot en met 3 januari staan families centraal op de 400-meterbaan van De Meent. Het programma van het Alkmaarse IJsplein varieert gedurende de week, je vindt er onder meer recreatief schaatsen, curlen, ice biken of ijshockey. Ook is er ruimte voor schaatslessen, verzorgd door schaatsschool InBalans. Daarnaast draait op diverse middagen een DJ naast het ijs 

Discoschaatsen 

Wie tijdens de kerstvakantie wil discoschaatsen kan terecht op de 30x60 meter ijshal. Er klinkt gezellige muziek uit de speakers en discolampen verlichten de hal. In verband met de coronamaatregelen is het aantal tickets voor de disco per tijdsslot tot 30 beperkt. 

Meer informatie en reserveren via www.demeentalkmaar.nl/vakantie.