Alkmaar City Run mogelijk naar latere datum

Algemeen
Alkmaar City Run mogelijk later dit jaar.
Alkmaar City Run mogelijk later dit jaar. (Foto: Coen van Tart)

ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion heeft besloten alle sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. De organisatie verwacht niet dat voor deze datum al grote, fysieke sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars verantwoord kunnen plaatsvinden. Voor de Alkmaar City Run by night wordt nog onderzocht of dit naar een latere datum verschoven kan worden.

“Straks in maart is de cirkel rond en hebben wij een jaar lang geen fysieke evenementen kunnen organiseren. De eerste grote evenementen die wij vorig jaar moesten annuleren waren onze evenementen in Zandvoort, op en rond het Formule 1 circuit. Nu dient de onwerkelijke situatie zich aan dat deze evenementen opnieuw niet georganiseerd kunnen worden”, constateert Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Doneren

Wandelaars van de 30 van Zandvoort, fietsers van de Omloop van Zandvoort en hardlopers van de Zandvoort Circuit Run hebben destijds 50% inschrijfkorting gekregen op de volgende editie in 2021. Deze zijn dus wederom afgelast, net als de Fiets4Daagse Hoorn, de Oer-IJ Expeditie en de Fiets4Daagse Alkmaar. Ook daar hebben mensen kortingscodes voor dit jaar. Le Champion wil deze deelnemers de mogelijkheid bieden om 50% van het betaalde inschrijftarief van vorig jaar alsnog terug te ontvangen, in plaats van de 50% inschrijfkorting. Men krijgt ook de optie het bedrag te doneren aan Le Champion, zodat er evengoed in de toekomst aansprekende sportevenementen georganiseerd kunnen worden. “Met deze oplossing hebben we toch nog goed nieuws voor de deelnemers”, aldus Van der Jagt.

CItyrun

In de periode tot 1 juni 2021 zouden ook de Ronde van Noord-Holland en Alkmaar City Run by night plaatsvinden. Voor deze twee evenementen wordt onderzocht of een nieuwe datum later in 2021 wel haalbaar is. Dit betekent dat het eerstvolgende fysieke evenement op de agenda van Le Champion de Plus Wandel4daagse Alkmaar is, van 16 tot en met 19 juni 2021.