Wil Schafer zielsgelukkig: Sasja weer terug

Algemeen
Kleindochter Linda, Oma Wil en dochter Jacqueline.
Kleindochter Linda, Oma Wil en dochter Jacqueline. (Foto: Vincent de Vries )

OUDORP - Zielsgelukkig en tot tranen toe geroerd. De 83-jarige Wil Schafer was woensdag 11.00 uur zo blij als een kind. Haar hondje Sasja woont namelijk weer gezellig bij haar in zorgcentrum Oldeburg in Oudorp. Elke dag liep ze een rondje met haar, maar daar kwam door de slechte weersomstandigheden abrupt een einde aan en dus was haar dochter Jaqueline genoodzaakt Sasja in huis te nemen. Na een oproepje via Facebook lukte het toch mensen te vinden die Sasja uit kunnen laten waardoor ze weer met haar baasje herenigd werd.

“Ik plaatste een oproepje op ‘Je bent Oudorper als’ en daar is supergoed op gereageerd!”, zegt Jacqueline. “Ik heb nu zowel voor overdag als ‘s avonds iemand gevonden die Sasja uit wil laten.


Zó blij mee en mijn moeder nog blijer. Ze belde heel vaak om te zeggen dat ze Sasja mist en om te vragen hoe het meer haar gaat. Ze is een bekende verschijning in Oudorp, want velen kennen mijn moeder van haar dagelijks wandelingen met Sasja. Het zorgpersoneel is er ook blij mee, want zo krijgt mijn moeder - die aan Alzheimer lijdt - toch haar dagelijkse portie beweging. Ze zorgen daar heel goed voor mijn moeder en heb de afspraak gemaakt dat ik voor Sasja zorg als het door omstandigheden niet gaat, zoals nu. Ideaal is dat niet, want ik werk zelf in de zorg en woon aan de andere kant van de stad. Het meest vervelend is het voor mijn moeder die gewoon niet zonder Sasja kan. Gelukkig is er nu een goede oplossing gevonden!”

Wil en Sasja.