Alkmaarders doen zaterdag weer mee aan de Landelijke Opschoondag.
Alkmaarders doen zaterdag weer mee aan de Landelijke Opschoondag. (Foto: Barbara Duiverman)

Koffie, thee of soep voor een zak vol rotzooi

Algemeen

ALKMAAR - Zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag en worden in heel Nederland straten, buurten en pleinen weer zwerfafvalvrij gemaakt door bewoners. Ook Alkmaarders doen mee aan deze dag die dit jaar vanwege corona bestaat uit opschoon-ommetjes met maximaal twee personen. Heb je een zak vol rotzooi? Bij een van de beloningspunten krijgen deelnemers in ruil voor een zak zwerfafval een kop koffie, thee of soep.

Na het schoonmaken kunnen deelnemers rekenen op een leuke beloning. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar opgeroepen tot individuele opschoon-ommetjes met maximaal twee personen. De organisatie van Love Not Waste verwacht een groot aantal deelnemers, omdat veel mensen opruimen van zwerfvuil hebben ontdekt als fijne bezigheid tijdens het wandelen. Met steun van Stadswerk072 zijn er speciale beloningspunten in de stad opgezet. Door een zak vol met zwerfafval in te leveren bij één van deze punten krijgen Alkmaarders een gratis kopje koffie of thee of een soepje. Deelnemers kunnen onder meer terecht bij SOEPP in de Hekelstraat, VERS Eten + Drinken op de Stationsweg en bij ECHT in de Marktstraat. Deelnemers worden wel gevraagd om hun eigen take-away beker mee te nemen om extra afval te voorkomen.

Opschoonwandelingen

Voor deelnemers die het leuk vinden om een speciale opschoonroute te volgen, zijn er 4 opschoonwandelingen uitgezet. Je kunt onder andere aan de slag vanaf startpunt Buurthuis Het Ambacht in ‘t Rak. In het centrum kun je aan de slag op de opschoonroute uitgezet door Nanda van der Ham van El Kombi Sup en Grand-café Klundert is het vertrekpunt van de opschoonroute van Le Champion. In het stationsgebied verzorgt Love Not Waste een route vanaf startpunt VERS Eten + Drinken. Alle informatie over de viering in Alkmaar, de beloningspunten en de opschoonroutes vind je op de Facebookpagina van Love Not Waste. Stadswerk072 is blij met alle activiteiten in de stad. Zij zien een toenemend aantal bewoners dat zwerfvuil opruimt in de wijken. Voor inwoners die regelmatig in de buurt aan de slag willen gaan, stelt Stadswerk072 gratis handige opruimmaterialen ter beschikking, zoals afvalgrijpers in verschillende maten en afvalzakringen. Je kunt deze reserveren via de website van Stadswerk072: www.stadswerk072.nl/materialen-aanvragen.

Afbeelding
75.000 euro voor warme kamers in Noord-Holland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Kennemerwaard: 'Het gebruik van boeken is een middel, niet een doel op zich' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Witry als lichtend voorbeeld Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Huys Auerhaen: een museum vol interieurschatten Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding verkeersplein rotonde Kooimeer 112-nieuws 1 feb, 14:21
Afbeelding
Peter Swidde in Kruithuisje Algemeen 1 feb, 13:40
Afbeelding
Fikse boetes moet drugsdealers afschrikken Algemeen 1 feb, 12:54
Afbeelding
Beschermde status voor Oostwijk Algemeen 1 feb, 11:15
Afbeelding
Flexibiliteit om pieken in opvang aan te kunnen Algemeen 1 feb, 11:02
Afbeelding
Alkmaar City Run by night: rennen en swingen Algemeen 31 jan, 16:36
Afbeelding
Hermes Ahmadi in De Groene Zwaan Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Automobiliste schept jongen op elektrische step 112-nieuws 31 jan, 15:27
Afbeelding
Donatie van € 8.063 voor Jeugdfonds Algemeen 31 jan, 10:08