JCI Alkmaar met kraampje op de markt

Algemeen
Dave da Silva, Bart Matthaei en Ak Azizi van JCI Alkmaar.
Dave da Silva, Bart Matthaei en Ak Azizi van JCI Alkmaar. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - ‘Wie maakt me los?!’ Nooit gedacht dat de leden van serviceclub JCI Alkmaar (Juniorkamer Alkmaar) dit nog eens zouden roepen, maar precies dit gaat gebeuren. De JCI - organisator van Alkmaar Culinair Plaza - gaat namelijk naar de markt en krijgt vanaf zaterdag 3 april vijf weken lang een eigen kraampje op de Paardenmarkt. De opbrengst gaat, net als culinair plaza, naar een goed doel.

“Rond dit tijdstip zijn we normaal gesproken druk bezig met de voorbereidingen van Alkmaar Culinair Plaza”, zegt Bart Matthaei van de JCI. “Corona gooide vorig jaar ook al roet in het eten en ook dit jaar wordt het moeilijk om hét culinaire evenement van Alkmaar van de grond te krijgen. Daarom gaan we naar de markt om producten te verkopen. De opbrengst is voor Stichting Sportkind, die kinderen uit arme gezinnen helpt om toch deel te nemen aan een teamsport. Deze stichting werkt samen met de jeugdhulpverlening en stelt sportmateriaal, zoals schoenen en kleding, ter beschikking aan deze kinderen. Vorig jaar hebben we met een gesponsorde box ook al iets gedaan en nu wilden we weer in actie komen.”

Lekkers

Heerlijke to-go-gerechten van restaurant ‘t Fnidsen, salades, macarons, verse taarten, een pizzapakket van Roberto’s of gewoon een verse kop koffie. Het kraampje van de JCI wordt een Alkmaar Culinair Plaza op microniveau. “We hebben een stand vol lekkers”, vervolgt Bart. Kom dus vooral langs om wat lekkers te kopen of te proeven. Of iemand van ons marktervaring heeft? Nou, volgens mij niet, haha. Maar ons motto is ‘learning by doing’ dus het komt vast goed. We hebber er in ieder geval veel zin in en krijgen er energie van!”

Ondesteund

De kraam wordt ter beschikking gesteld door Alkmaar Marktstad en daarnaast wordt het initiatief ondersteund door diverse sponsoren: Triple IT, Dusseldorp BMW, Beers Totaalonderhoud, Kramer Zuurkool en Studio Pro6.