Wethouder Christian Braak opent het nieuwe tuinseizoen van Hortus Alkmaar
Wethouder Christian Braak opent het nieuwe tuinseizoen van Hortus Alkmaar (Foto: Linda Karels)

Hortus Alkmaar opent tuinseizoen

Algemeen

ALKMAAR - Hortus Alkmaar heeft donderdag 29 april het nieuwe tuinseizoen geopend. Wethouder Christiaan Braak verrichtte met het onthullen van een bijenhotel de officiële opening.

Door samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Groot & Slot Foundation en doTERRA heeft Hortus Alkmaar deze winter drie educatieve programma’s kunnen maken, die de tuin aantrekkelijker maken voor kinderen van de basisschoolleeftijd. In de tuin staan nu drie educatieve objecten, speciaal voor Hortus Alkmaar ontwikkeld. Door middel van vragen en opdrachtjes leren kinderen alles over bijen, waterdieren en bodemdieren.


(Foto: Linda Karels)

Hoogheemraad Klazien Hartog over de samenwerking: “De ‘waterdiertjesbank’ en de bijbehorende les is een hele mooie aanvulling op ons educatieprogramma, waarin ‘leren door beleven’ centraal staat om het waterbewustzijn te vergroten. Het thema biodiversiteit wordt daarbij steeds belangrijker, dus we zijn heel blij dat water en biodiversiteit hier mooi samenkomen en de kinderen er zo spelenderwijs over kunnen leren.”

Carol Buiter van Stichting De Groot & Slot Foundation: “Wij vinden het erg belangrijk om de jongste generatie te betrekken bij de natuur, zodat zij de zorg voor onze natuur en omgeving in de toekomst op een goede manier en met respect vorm kunnen geven. Wij zijn trots op onze samenwerking met Hortus Alkmaar waarbij wij gezamenlijk een prachtige bodemdierenhut en het bijbehorende lesprogramma Bodemdiertjes & compost voor basisscholieren neergezet hebben.” “Nieuwsgierigheid vormt de kern van de wetenschap”, zegt directeur Jürgen Suckow van het Amerikaanse bedrijf doTERRA. “Als bedrijf leggen we grote nadruk op wetenschap en natuureducatie. We zijn dankbaar om samen te werken met organisaties zoals Hortus Alkmaar die liefde voor wetenschap en de natuur koesteren.”

De stichting Hortus Alkmaar viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Dit jubileum wordt eind augustus gevierd met een kunstweek met exposities van bekende kunstenaars en concerten (onder meer Canto Ostinato van Simeon ten Holt). Verder staan er deze zomer themadagen, zondagochtendwandelingen en tuindiners gepland. Het complete programma is te vinden op www.hortusalkmaar.nl

Hortus Alkmaar is voorlopig nog even op afspraak geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Hortus Alkmaar Berenkoog 43 Alkmaar.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
LAAT je verrassen Algemeen 24 nov, 15:00
Afbeelding
Kerstuitvoering dameskoor Zanglust Uitgaan 24 nov, 14:49
Afbeelding
Grease the Musical komt naar Alkmaar! Algemeen 24 nov, 14:03
Afbeelding
Bibliotheek en Verhelder Talent helpen bij solliciteren Algemeen 24 nov, 13:40
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Lezing over diabetes door Arjen Buringa Algemeen 24 nov, 10:49
Afbeelding
Geen vuurwerkverbod jaarwisseling 2023 Nieuws 24 nov, 09:59
Afbeelding
‘Zijn nog niet klaar en moeten nu doorpakken’ Algemeen 23 nov, 16:27
Afbeelding
Wat bedenken leerlingen voor regionale werkgevers? Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Woning beschoten in Alkmaar 112-nieuws 23 nov, 14:26
Afbeelding
Dertig rollers op Alkmaars Rolstoeltennistoernooi Algemeen 23 nov, 13:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief