Tegels ruilen voor plantjes

Algemeen
Tegels ruilen voor een plantje in Mare Nostrum.
Tegels ruilen voor een plantje in Mare Nostrum. (Foto: Theo Annes 06 53328812)

ALKMAAR - Het zag er bijzonder uit. Buurtbewoners die zaterdag 1 mei met een tegel onder hun arm naar buurtcentrum Mare Nostrum liepen. Daar konden ze de tegel ruilen voor een plantje. De actie ‘Steenbreek Alkmaar’ is een initiatief van Hortus Alkmaar dat zo bewustwording wil creëren over de voordelen van een groene tuin. Na Mare Nostrum volgen er de komende weken meer wijkcentra waar de actie ‘Stenen eruit, groen erin!’ start.

Minder stenen en meer groen in je tuin heeft vele voordelen. Zo zorgt het er onder andere voor dat regenwater gemakkelijker wegloopt en het koeler blijft tijdens hete zomers. Ook vergroot het het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren en is het goed voor de biodiversiteit. Daarnaast is een groene wijk, met gevarieerde beplanting en niet al te veel stenen ook een gezonde wijk waar het prettig wonen is.

Wie de actie gemist heeft kan zaterdag 15 mei van 10.00 tot 12.00 uur terecht in Wijkcentrum Daalmeer, dinsdag 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur in wijkcentrum De Oever, donderdag 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur in Buurthuis de Wachter en zaterdag 22 mei van 13.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum de Rekere 2.0.

Zoek je tips voor jouw tuin? Kijk op www.hortusalkmaar.nl/steenbreek..