Speurtocht Alkmaar voor volwassenen

Algemeen
Ger Welbers en Hans van de Leygraaf overhandigen de eerste speurtocht voor volwassenen aan burgemeester Emile Roemer.
Ger Welbers en Hans van de Leygraaf overhandigen de eerste speurtocht voor volwassenen aan burgemeester Emile Roemer. (Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR - Hoezo is een speurtocht alleen maar voor kinderen? Waarnemend burgemeester Emile Roemer ontving maandag 3 mei uit handen van Ger Welbers (directeur VVV Alkmaar) en Hans van de Leygraaf (voorzitter ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk) het eerste exemplaar van een speurtocht door Alkmaar voor volwassenen. VVV Alkmaar en het Alkmaars Bolwerk hebben de handen ineengeslagen en maken het samen mogelijk om alle huishoudens in Alkmaar te verrassen met deze speurtocht.

De speurtocht is ontstaan uit een samenwerking tussen VVV Alkmaar en Mulder Schoenen, ter ere van hun jubilea: respectievelijk 125 jaar en 100 jaar. Beide zijn gevestigd in de historische stad Alkmaar en zijn hier trots op. Om dit te vieren en te delen, hebben zij samen deze speurtocht ontwikkeld, om iedereen te laten proeven van Alkmaar Prachtstad.

Positief gebaar

Ger Welbers vertelt: “In overleg met de burgemeester en het Bolwerk ontstond het idee om alle Alkmaarders te laten genieten van onze mooie binnenstad en hen de speurtocht cadeau te doen, als positief gebaar in deze bijzondere tijden.”

Prachtige regio

Burgemeester Emile Roemer is blij met het initiatief van de Alkmaarse ondernemers: “Door de pandemie zijn wij allemaal veel meer in onze eigen omgeving gaan recreëren, binnen de geldende richtlijnen. In onze prachtige regio is zoveel te ontdekken.

Deze speurtocht laat je ook weer zien hoe mooi onze historische binnenstad is, die het meer dan waard is om ontdekt te worden, ook door de eigen inwoners. Het doet me goed dat de Alkmaarse ondernemers elkaar zo goed weten te vinden en zulke prachtige samenwerkingen opzetten.”

Gastvrije binnenstad

Hans van de Leygraaf, voorzitter van Alkmaar Bolwerk, draagt namens de ondernemers graag bij aan dit initiatief. “Samen met VVV Alkmaar en de ondernemers werken wij aan een gastvrije binnenstad, voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Shop lokaal en geniet dichtbij!”

De speurtocht wordt als bijlage bij deze krant geleverd bij ruim 40.000 huishoudens in Alkmaar, bij alle adressen zonder nee-nee sticker of nee-ja sticker. De speurtocht is tevens tegen betaling verkrijgbaar bij VVV Alkmaar en op www.vvvwebshop.nl.

De VVV adviseert deelnemers aan de speurtocht rekening te houden met de drukte in de stad. Wie wil weten hoe druk het in de stad is, stuurt via WhatsApp een bericht naar 06-48529976. Je krijgt dan een bericht terug met de actuele drukte. Aan de profielfoto van het automatisch bericht kun je ook zien hoe druk het op dat moment is in de binnenstad.