Leger des Heils viert Nationale DonutDag

Algemeen
Het Leger des Heils viert 4 juni de Nationale DonutDag.
Het Leger des Heils viert 4 juni de Nationale DonutDag. (Foto: Pexels)

ALKMAAR - Gezellig samen een donut eten en kinderen die hun eigen donut versieren en spelletjes spelen. Het Leger des Heils viert 4 juni vanuit de Burgpoelwaard 2 in Alkmaar de Nationale DonutDag.

Met het instellen van ‘Nationale DonutDag’ blaast het Leger des Heils op 4 juni van dit jaar een oude traditie nieuw leven in. Met name in de Verenigde Staten is ‘Donut Day’ een jaarlijks terugkerend fenomeen. De traditie is gekoppeld aan het beleven van een geluksmomentje. Samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt - door donutproducent Donut Worry Be Happy - via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Spelletjes

In de Huiskamer van de Buurt aan Burgpoelwaard 2 kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen. Kinderen kunnen donuts versieren en kunnen verschillende (donut)spelletjes spelen. Denk aan; grabbelen, mashmallows roosteren, donut-happen, zakken-race en nog veel meer gezellige spelletjes. Iedereen is welkom, maar vooral ouders of verzorgers met kinderen.

Eerste Wereldoorlog

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. De traditie van DonutDag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit tijdens noodsituaties.