De Waaier in actie: veertig ondernemers in touw

Algemeen
SQR bv vorig jaar in actie bij Stichting Veldzorg Oosterdel.
SQR bv vorig jaar in actie bij Stichting Veldzorg Oosterdel. (Foto: Keesnan Dogger)

REGIO - Betrokken ondernemers steken vrijdag 28 mei weer de handen uit de mouwen voor maatschappelijke organisaties in de regio. De Waaier in Actie is een initiatief van stichting De Waaier en zo’n veertig afgevaardigden van ondernemend Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk voeren deze dag diverse klussen uit.

Doel van De Waaier in Actie is om op één dag de regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger te maken. Tijdens De Waaier in Actie worden meerdere ‘matches’ uitgevoerd die De Waaier sluit tussen een bedrijf en een maatschappelijke organisatie. Een van de partijen die deze dag in actie komt is SQR.

Het Ontwikkelteam vorig jaar in actie. (Foto: Lucienne van der Stouwe)

Kluskleding

“Dit doen we een à twee keer per jaar”, zegt Martijn Wokke van SQR. Zo krijg je een mooi kijkje in de keuken wat er allemaal in de regio gebeurt. Vorig jaar hebben we in Langedijk stro van het land gehaald voor Stichting Veldzorg Oosterdel en deze vrijdag gaan we aan de slag bij een kinderboerderij in Heerhugowaard. We zitten meestal hele dagen achter onze computer dus is het fijn om op zo’n manier anderen te helpen.” Ben Tap (directeur Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en zijn team doen dit jaar voor het eerst mee. “We weten sinds kort dat we meedoen en hebben een prachtige opdracht. We gaan namelijk in Ontmoetingscentrum Zuidwest de speeltoestellen schilderen en de buitenplaats opknappen.

Mooie manier van teambuilding

Een mooi doel voor kinderen uit de buurt. Daarnaast zijn we zelf een maatschappelijke organisatie en helpen we anderen graag. Bovendien zie ik dit als een mooie manier van teambuilding. Normaal zitten we in pak achter de computer, maar nu zie we elkaar in kluskleding!”

Steentje bijdragen

Marjan en Linda van het Ontwikkelteam gaan aan de slag bij Scouting Sint Laurentius. “We vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Bovendien zie je meteen wat al die vrijwilligers bij de diverse organisaties voor elkaar krijgen. Dat wij daar een steentje aan bij kunnen dragen, doet ons alleen maar goed. Vorig jaar hebben we bij een kinderboerderij geholpen en nu gaan we naar een scouting die ontzettend leuke dingen doen voor kinderen én volwassenen uit de buurt. Daar werken we graag aan mee.”