Zomer op het Plein naar binnen

Algemeen
Zomer op het Plein gaat door, maar dit plaatje zullen we nog niet zien.
Zomer op het Plein gaat door, maar dit plaatje zullen we nog niet zien. (Foto: archief)

ALKMAAR - Zomer op het Plein en Zomer in de Mare komen er weer aan. Beide festivals worden samengevoegd tot één groots festival en en vindt niet buiten maar binnen plaats. In een prachtig aangeklede Grote Zaal waan je je in festivalsfeer. Tussen 26 juni en 8 augustus kan jong en oud elk weekend genieten van maar ruim 40 producties en in totaal 80 voorstellingen. Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt afwisselend een uitnodigend programma geboden in diverse genres (concerten, dans en meer) en elke woensdagmiddag en avond is er in de Grote Zaal prachtig straattheater voor de hele familie.


 

Zomer op het Plein


Elk weekend tussen 26 juni en 8 augustus kun je in de Grote Zaal voor slechts € 5 (inclusief drankje) genieten van grote namen als Trijntje Oosterhuis, Tim Akkerman, Roxeanne Hazes, Sjors van der Panne, Sven Hammond en meer. Er is dans van Dans 155 en in samenwerking met Filmhuis Alkmaar een filmavond met twee mooie films.

Zomer in de Mare


Elke woensdag tussen 7 juli en 4 augustus om 16.00 en 19.30 uur waan je je in de sfeer van de Rekerhout en kun je in ongedwongen sfeer kijken naar verrassend straattheater (voor de hele familie). Er zijn verschillende circusdisciplines, van acrobatiek, trampoline tot absurdistisch theater. Toegang slechts € 2,50 (exclusief drankje).

Voorstellingen twee keer

Om de bezoekersstroom te reguleren vinden de festivals dit jaar binnen plaats. Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. Reserveer vanaf 9 juni je toegangskaarten via www.zomerophetplein.nl. Per voorstelling zijn vooralsnog 50 toegangskaarten beschikbaar.

Afbeelding
Afbeelding