Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Algemeen
Eerdere editie van Beestjesdag in Hortus Alkmaar.
Eerdere editie van Beestjesdag in Hortus Alkmaar. Foto: aangeleverd

ALKMAAR – Hortus Alkmaar organiseert zondag 8 augustus van 12.00 tot 17.00 Beestjesdag! Tijdens deze middag zijn er diverse rondleidingen, kun je producten kopen uit eigen tuin en worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd.

Deze middag is ook de Dierenambulance aanwezig om te vertellen over het werk wat zij doen. Tenzij ze worden opgeroepen voor een dier in nood. Gedurende de middag zijn er algemene rondleidingen door de tuin en rondleidingen over libellen, vlinders, lieveheersbeestjes en hommels. Er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop zoals insectenpotjes, honing en bijenzalf. Het terras is geopend om even rustig te zitten en iets te eten of drinken.

Met het gezin op pad? Kinderen kunnen een speurtocht doen door de tuin, lesjes volgen over waterdiertjes en deze met waterkijkers bewonderen in de vijver. Ook kunnen ze met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Of een egeltjes knutselen en zich laten schminken. Entree: volwassenen € 5,00, kinderen 13 t/m 15 jaar € 2,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Hortus Alkmaar is te vinden aan de Berenkoog 43.

Meer informatie of het volledige programma op www.hortusalkmaar.nl.