‘Victoriepark blijkt een schot in de roos’

Algemeen
Met theater en muziek in het Victoriepark ontstond een heerlijk festivalsfeertje.
Met theater en muziek in het Victoriepark ontstond een heerlijk festivalsfeertje. (Foto: Keith Montgomery)

ALKMAAR - Een zeer sfeervol festivalhart in het Victoriepark en volledig uitverkochte voorstellingen op achttien verschillende locaties. De Karavaan kijkt terug op een geslaagde zomereditie.

Eén brok sfeer in het Victoriepark. (Foto: Keith Montgomery)

“Het is geweldig om zo’n festival in deze tijd te kunnen organiseren!”, zegt Els Schipper van de Karavaan. “Gelukkig hadden we tijdens het verplaatsen naar augustus ervoor gekozen om alles op anderhalve meter te organiseren. Zo konden bezoekers van ruim 200 voorstellingen op de diverse locaties genieten. En dat was fantastisch om te zien, want zowel publiek als de spelers smulden van de optredens. Wat heeft iedereen dit ontzettend gemist! De samenwerking met Podium Victorie was ook een succes. Zo waren er elke avond intieme concerten in het park. Iedereen zat op anderhalve meter afstand en toch was het een echt festivalsfeertje. Kun je nagaan wat voor moois ontstaat als volgend jaar het publiek weer bij elkaar mag staan.”

Primark

Het Victoriepark bleek een schot in de roos voor het festivalhart Yes in my Backyard. “Ja, wat een geweldige locatie! Een fraaie, groene omgeving en in het centrum van de stad. Volgend jaar zitten we daar dus weer, dan van 26 mei tot en met 6 juni.” Elk jaar vindt Karavaan weer bijzondere plekken voor locatie op theater. “Dit jaar kwam het pand van kledingwinkel Primark plotseling vrij. Dat was de perfectie plek voor de muziektheatervoorstelling ‘Wasteland’, over fast fashion. Zo vinden we elk jaar weer fraaie plekken voor onze theatervoorstellingen op locatie, al is het soms een uitdaging om alle vergunningen rond te krijgen.” Wie de sociale media volgt, leest de vele positieve reacties over het festival. Ook de lokale en landelijke pers zijn enthousiast. Zo schrijft de Volkskrant ‘De locaties van Karavaan Festival hadden niet passender kunnen zijn’.