Nico de Graaf wandelt 2600 km voor overleden vrouw Anneke

Algemeen
Nico de Graaf wandelt 2600 kilometer voor zijn overleden vrouw Anneke.
Nico de Graaf wandelt 2600 kilometer voor zijn overleden vrouw Anneke. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De 75-jarige Nico de Graaf uit Alkmaar vertrok 13 juli richting Santiago de Compostella, een tocht van 2.600 km. Deze wandeling maakt hij voor zijn overleden vrouw Anneke. Hij laat zich sponsoren en het geld dat hij hiermee ophaalt, doneert hij aan ’t Praethuys Alkmaar

In 2018 overleed zijn vrouw Anneke aan de gevolgen van longkanker en uit respect voor haar probeert hij momenteel deze tocht te volbrengen. Nico heeft tot op heden erg veel moeite om dit grote verlies een plekje te geven. In de eerste jaren na het overlijden van zijn vrouw is Nico regelmatig naar ‘t Praethuys Alkmaar gegaan en ervaarde veel steun op de speciale avonden die voor nabestaanden worden georganiseerd. Vandaar dat Nico heel graag iets wilde terug doen voor ’t Praethuys Alkmaar.

Blog vol wandelavonturen

Op dit moment heeft Nico ruim 1300 km van de wandeltocht erop zitten en houdt hij dagelijks een blog bij over zijn wandelavonturen. Zo kon je onder meer lezen dat Nico een ontsteking aan zijn tenen kreeg, verplicht een week rust moest houden en daardoor afscheid moest nemen van zijn loopmaatjes. Gelukkig is hij weer aan de beterende hand en heeft hij de tocht inmiddels alleen vervolgd. Volg hier het verslag van Nico, die wil benadrukken de opbrengst niet wordt gebruikt voor de tocht maar dat het volledige bedrag naar ‘t Praethuys gaat. Wie Nico wil steunen en doneren klikt hier .