Familiefeestdag op drafbaan Alkmaar

Algemeen
Drafspektakel in Alkmaar
Drafspektakel in Alkmaar (Foto's: Remon Stroomer)

ALKMAAR - De drafbaan Alkmaar vormt zondag 10 oktober het decor voor de familiefeestdag op met de langste draverij van Europa. Op de vierenhalve kilometer-baan van Alkmaar rennen dan de beste paarden uit Nederland, België en Frankrijk. Verder is er een amateurinterland tussen Franse en Nederlandse pikeurs, zijn er twee minidraverijen met pony en kids en zijn er luchtkussens, schmink en kan iedereen ‘virtual reality’ een paardenkoers rijden.

De enthousiaste organisatie van de drafbaan in Alkmaar (Alkmaar ZEturf Arena) maakt zich op voor het hoogtepunt van het jaar, de ‘Stal Payday Vierenhalve Kilometer van Alkmaar’. Misschien wel de meest spectaculaire paardenkoers van heel Europa. Een koers met meer dan 50 jaar traditie op de drafbaan in Alkmaar. Dit jaar is door het groeiend aantal sponsoren die de drafbaan een warm hart toedragen, het prijzengeld verhoogd naar 11.000 euro. Dit wekt niet alleen interesse uit de Nederlandse stallen, want de organisatie is op dit moment druk bezig om enkele toppaarden uit België en Frankrijk te mobiliseren om op 10 oktober naar Alkmaar te komen.


Naast de Vierenhalve Kilometer van Alkmaar staan er nog negen andere draverijen op het programma. Dat deze koersdag sowieso een Frans tintje gaat krijgen is zeker, omdat er in één van de koersen een ware interland gaat plaatsvinden tussen de beste Franse en Nederlandse amateurrijders. Gaat het Wilhelmus klinken of wordt het de Marseillaise?

Frankrijk

De Franse delegatie heeft al aangegeven met meerdere dravers uit Frankrijk aan te reizen. Tijdens de meeting van 19 september namen de mini-pikeurs met hun pony’s voor het eerst sinds anderhalf jaar weer deel aan ‘hun’ koers. Dit was een groot succes en zondag 10 oktober zullen zij ook weer actief zijn in de Alkmaar ZEturf Arena.

Vermaak

De koers meeting begint volgende week zondag om 13.30 uur. Het belooft een geweldige dag te worden met prachtige (internationale) sport, gastronomie op de baan en in het à la carte restaurant voor meer dan 200 personen, en vermaak voor jong en oud. Voor de jeugd is er een luchtkussen, en zij kunnen geschminkt worden door het animatie team. Daarnaast zal er in de hal onder de monumentale tribune de mogelijkheid zijn om plaats te nemen achter een (fictief) paard: zittend op een sulky met een Virtual Reality helm op uw hoofd, kunt u live meedoen aan een koers op de grootse drafbaan ter wereld in Parijs: u neemt voor één keer in uw leven deel aan een live koers.

Op 10 oktober heet de organisatie u van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. De entree (ouder dan 16 jaar) bedraagt € 6,00 pp. Toegang is onder de wettelijke voorwaarde van het werken met een CoronaCheck, zijnde een vaccinatie-, herstel of testbewijs. 

Afbeelding