Arnold Dooyeweerd en Ton Mulders in De Brouwerij

Algemeen
Ton Mulders.
Ton Mulders. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vrijdagavond 5 november staan contrabassist Arnold Dooyeweerd en gitarist Ton Mulders in Podiumcafé De Brouwerij (locatie: de Sociëteit, Luttik Oudorp 78). Dit is het eerste concert in de serie ‘Unexpected Duo’s’ dat naadloos past in de reeks van impro-jazzavonden, die SBS Jazz en De Brouwerij dit theaterseizoen organiseren.

Arnold Dooyeweerd is als bassist legendarisch geworden in de Nederlandse jazz- en improcultuur. Van Boy Edgar tot Willem Breuker met alle grote jazzmuzikanten heeft hij het podium gedeeld. Daarnaast is hij jarenlang docent geweest aan de conservatoria in Amsterdam en Hilversum. Ton mulders is een begenadigd gitarist en componist. Na een klassieke gitaaropleiding werd hij bekend in de legendarische Alkmaarse popformatie 20 Brothers House. Nu is hij actief als jazz- en wereldmuziekgitarist, componist en de enige deelnemer aan de workshops van Arnold die vervolgens zelf improvisatieworkshops op dezelfde grondbeginselen is gaan geven. 

Reserveren

De avond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant) en een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.