Succes voor Alkmaarche IJsclub in Nijmegen

Algemeen
Noa Hollenberg.
Noa Hollenberg. (Foto: Piet van Es)

ALKMAAR - De Alkmaarsche IJsclub heeft zondag 14 november in Nijmegen zilver en een vierde plek behaald tijdens de eerste nationale bokaalwedstrijd (KNSB cup) voor de B categorie. Het was de eerste selectiewedstrijd na ruim anderhalf jaar.

Katya ElKalaani (Foto: Piet van Es)

Noa Hollenberg (13 jaar, uit Egmond) reed naar het zilver bij de Basic Novice B en clubgenootje Katya ElKalaani (16 jaar, uit Amsterdam) scoorde in de categorie Advanced Novice B een welverdiende 4e plaats.  AIJC Kunstrijden was onder leiding van hoofdcoach Marcus Deen afgevaardigd met twee rijders en behaalde zilver en nipt van brons een 4e plaats. Beide rijders komen uit voor de Alkmaarsche IJsclub. Voor beide dames is nog veel ruimte voor verbetering dus het ziet er veelbelovend uit. In alle B categorieën kwalificeren zich de hoogst geëindigde 60% van het totaal aantal deelnemers voor de Nationale Finale KNSB cup B op 26 en 27 maart 2022. De score voor de deze kwalificaties kan alleen behaald worden tijdens de Nationale Bokaal wedstrijden 2021-2022. De volgende selectie wedstrijden voor de B categorie vinden plaats op 11 december 2021 en 5 februari 2022, beiden in het IJssportcentrum te Eindhoven.

Nationale Bokaalfinale 

De nationale bokaalfinale is een toernooi waar de verschillende bokaalcategorieën strijden om de Nationale titels. Een finale niet alleen alleen voor aanstormende talenten zoals de mini’s maar ook een finale voor de oudere leeftijdscategorieën. De toprijders in deze B categorieën stromen dikwijls door naar het A circuit. Het landelijke evenement vindt plaats op 26 en 27 maart 2022, locatie wordt nader bekendgemaakt.