Alles wat je moet weten over regendekens

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Dekens beschermen je paard tegen de kou en zorgen ervoor dat de lichaamswarmte van je paard optimaal blijft. Dit gegeven is al voldoende om je over te halen een regendeken voor je paard te kopen. Ironisch genoeg heeft een paard in principe niets nodig heeft om zich te weren tegen de kou. De huid van het dier is namelijk in principe dik genoeg om zichzelf tegen de regen te beschermen. In deze blog vertellen we je waarom een deken toch iets nuttigs is voor je paard. 

Waarom toch een deken voor je paard?

Zoals eerder aangegeven kan je paard zich uitstekend weren tegen de kou. Dit kan je paard doen door zijn haren overeind te houden zodat er lucht ontstaat tussen de haren en de huid. Het gevolg is dat de lichaamswarmte van je paard geïsoleerd wordt. Het nadeel is dat je paard een dikkere vacht ontwikkeld. Een dikke vacht droogt minder snel én zorgt ervoor dat tijdens de training je paard harder moet werken. Regendekens voorkomen een dikke vacht bij je paard, omdat de lichaamswarmte hierdoor goed geïsoleerd wordt. Wil je de mooie dunne vacht van je paard behouden? Dan kun je gebruik maken van een regendeken. Verder kun je ook nog ervoor kiezen om het vacht van je paard regelmatig te scheren. 

Wanneer kiezen voor een deken voor je paard?

De buitentemperatuur en de hoeveelheid licht zijn doorslaggevend om te kunnen bepalen wanneer je een regendeken voor je paard moet aandoen. Iets wat veelvuldig over het hoofd gezien wordt, is dat daglicht een belangrijk component is bij de aanmaak van een wintervachtje. Geen wonder dat je paard zijn zomervacht begint te transformeren naar een wintervacht wanneer de dagen korter worden. Er zijn verschillende soorten regendekens paard die je kunt kiezen. Wanneer er sprake is van temperaturen van tussen de 0 en 10 graden, dan is het je aangeraden om voor dikkere dekens te gaan. 

Ga voor kwaliteit

Sta je op het punt om een regendeken voor je paard te kopen, dan moet je zeker voor een deken van goede kwaliteit gaan. Om de kwaliteit van een deken te peilen kun je op drie punten letten: het materiaal, het aantal denier dat de deken dicht is en de weeftechniek van de deken. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)