Top 5 februari Theater De Vest

Algemeen
Aangrijpende voorstelling over de Joodse zakenman Otto Silbermann.
Aangrijpende voorstelling over de Joodse zakenman Otto Silbermann. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zin om deze maan naar het theater te gaan? Zo ziet in februari het programma eruit van Theater de Vest. Kijk voor meer informatie en tickets op www.theaterdevest.nl 

Dinsdag 15 februari

Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a. - Bonita Avenue

Theaterbewerking van de internationaal bejubelde debuutroman van Peter Buwalda waarvan meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht. Van de makers van de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘Turks Fruit’. In het spannende familiedrama ‘Bonita Avenue’ staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. 

Woensdag 16 februari

Latin Devils – Latin Soul & Salsa!

Latin Devils voert je met een knallende band, drie topzangers en tien innemende dansers en danseressen door de honderdjarige geschiedenis van de salsa. In deze spetterende muziek- en dansshow leggen Van Merwijk en zijn team de ziel van de salsa bloot. En reken maar dat dat swingen wordt. 

Donderdag 17 februari
Nederlands Kamerorkest – Twee concerten van Mendelssohn met Ronald Brautigam
De ‘Italiaanse symfonie’ is een van de meest geliefde werken van de vroeg-romantische componist Felix Mendelssohn. Pianist Ronald Brautigam soleert in zijn even energieke Pianoconcert nr. 2.
Het pianoconcert is wat minder bekend dan zijn Italiaanse symfonie en wordt niet zo vaak uitgevoerd als zijn andere romantische pianoconcerten. Maar Mendelssohn-expert Ronald Brautigam, met wie het Nederlands Kamerorkest al veel samenspeelde, laat horen dat dit volledig onterecht is. Viool/leiding: Gordan Nikolic.

Zaterdag 19 februari

BEER theaterproducties – De Reiziger

Een aangrijpende voorstelling over de Joodse zakenman Otto Silbermann, die in 1938 weet te ontsnappen aan de antisemitische acties van de nazi’s. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan. Familie en vrienden worden gearresteerd of verdwijnen. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein. Hij ontmoet tijdens zijn vlucht een bonte stoet aan mensen uit alle geledingen van de maatschappij. 

Zaterdag 26 februari

WIRWAR Producties – BONJE (5+)

‘BONJE’ is een humoristische circustheater voorstelling voor de hele familie. Een acrobatische sensatie, vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien.
Een familievoorstelling waarin twee acrobaten en een mimespeelster, die er alles aan doen om de conflict-patronen waarin zij gevangen zitten, te doorbreken.