Eindelijk weer Alkmaar City Run by night

Algemeen
De Alkmaar City Run by night vindt plaats op woensdagavond 25 mei.
De Alkmaar City Run by night vindt plaats op woensdagavond 25 mei. (Foto: Coen van Tartwijk)

ALKMAAR - Na twee jaar afwezigheid kan er woensdagavond 25 mei - avond voor Hemelvaart - weer gerend worden tijdens de Alkmaar City Run by night. De inschrijving voor het evenement is geopend en deelnemers kiezen voor 5 of 10 kilometer. 

De binnenstad van Alkmaar wordt op woensdagavond 25 mei weer omgetoverd tot een hardloopparadijs, want op iedere hoek van de straat is er muziek. Dat geeft de deelnemers vleugels. Het parcours is door organisator Le Champion en alle betrokken partijen versierd met slingers en flikkerende lichtjes. Voor het juichende publiek zijn er diverse ‘cheering zones’. Na afloop van de wedstrijd kunnen deelnemers met hun medaille nagenieten tijdens Swinging Night in het centrum van de stad. Er kunnen maximaal 10.000 deelnemers meedoen. Naast de 5 en 10 km voor individuele lopers staat ook een Business Run op het programma. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Rollebol Kids Run. De jongste kinderen lopen 0,8 km door de stad en de oudste doen mee aan de 1,6 km. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.alkmaarcityrun.nl

Goede doel

Tijdens de inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage leveren voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Het Jeugdfonds Sport is een stichting die zich inzet voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben. Dit fonds maakt het voor deze kinderen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging.