VakantieFUN voor kinderen met GGZ-indicatie

Algemeen
Tijdens VakantieFUN is er goede begeleiding voor kinderen met een GGZ-indicatie.
Tijdens VakantieFUN is er goede begeleiding voor kinderen met een GGZ-indicatie. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Kwetsbare kinderen met een GGZ-indicatie kunnen komende zomer genieten van VakantieFUN. Zes weken zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Kinderen en jongeren kunnen van 18 juli tot en met 12 augustus meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Aanmelden kan vanaf maandag 28 februari via www.sport-z.org/vakantiefun.

Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van zes tot en met zeventien jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Ook dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma en de oudere doelgroep krijgt tussen de aangeboden activiteiten de keuze hun favoriete programma zelf op maat samen te stellen. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag.

Meedoen

Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind van 28 februari tot en met  17 april aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Vragen? Bel Hester Zwart, via 06 52493264 of mail h.zwart@sport-z.org of Thomas Botman, via 06 25326288 of t.botman@sport-z.org.