Erik Verwey Trio in De Brouwerij

Algemeen
Erik Verweij.
Erik Verweij. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Het Erik Verweij Trio staat vrijdagavond 4 maart om 20.30 uur op de planken van Poiumcafé De Brouwerij. 

Het Erik Verwey Trio is een dynamisch jazztrio uit Amsterdam, dat bestaat uit Erik Verwey (piano), Daniel van Dalen (drums) en Hendrik Müller (contrabas). De klank van dit trio is een mengeling van fris, ritmisch spel met traditionele jazz-ingrediënten en veel invloeden uit de klassieke muziek, filmmuziek en liedjes.

Erik Verwey (1987) studeerde aan het conservatorium van Utrecht (bachelor) en aan die van Den Haag (master). Hij werkte een aantal jaar als componist en begeleider voor succesvolle theater- en cabaretprogramma’s in Nederland. Maar hij voelde ook een muzikale noodzaak zijn eigen werk te schrijven in de traditie van het jazz piano trio. Het resulteerde midden in de corona tijd in het debuutalbum ‘People Flow’, dat gebaseerd is op ontmoetingen met verschillende mensen en plaatsen. Het trio vatte de muziek op dit album in een toegankelijk, beeldend en dynamisch geluid, waarbij er veel ruimte was voor improvisaties van ieder lid van dit trio. Zeer positieve recensies verschenen onder andere in ‘Allaboutjazz’, ‘London Jazznews’ en ‘Jazzradar’. Reden voor VPRO’s Vrije Geluiden dit trio onlangs te presenteren. Op 4 maart wordt Daniël van Dalen vervangen door Joan Terol Amigó.

Podiumcafé De Brouwerij en SBS Jazz brengen het Erik Verwey Trio in De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De avond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant).