Kaeskoppenstad terug op de agenda

Algemeen
Ook Kaeskoppen keert weer terug op de agenda: 4 en 5 juni.
Ook Kaeskoppen keert weer terug op de agenda: 4 en 5 juni. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ook Kaeskoppenstad staat weer op de agenda. In het weekend van 4 en 5 juni keert Alkmaar eindelijk weer terug naar de tijd van de de zestiende eeuw. Vorig jaar gooide corona roet in het eten van het historische spektakel. Zo keren de vertrouwde evenementen terug op de uitgaanskalender. Eerder werd al bekend dat Alkmaar Culinair Plaza, Alkmaar Ontzet en de kermis weer door kunnen gaan.

De dertiende editie van Kaeskoppenstad neemt bezoekers graag mee in een rumoerig en vermakelijk, historisch Alkmaar. Ontmoet de Watergeuzen en kooplui, loop door het stro langs de grachten en waag een gokje in het Kaesino. Kaeskoppenstad vindt zoals ieder jaar plaats in het oudste wijkje van Alkmaar: d’Oude Stad. Alkmaar was een belangrijke handelsstad, er werd veel gebouwd en de stad krioelde van de nieuwkomers en optimistische jeugd. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d’Oude Stad kijk je als bezoeker je ogen uit. Het evenement heeft dit jaar zes themastraten, waaronder Handel & Ambacht, Burgerij & Vertier en Kommer & Kwel. 

Figurant of vrijwilliger

Het historische festival valt of staat met alle inzet van de figuranten en vrijwilligers. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de systemen weer klaar te maken voor een nieuwe editie. De organisatie houdt belangstellenden via hun sociale mediakanalen op de hoogte over de mogelijkheden om deel te nemen.

Meer informatie op www.kaeskoppenstad.nl.

<