Deze verzekeringen moet je als Nederlander hebben afgesloten!

Algemeen
Deze verzekeringen moet je als Nederlander hebben afgesloten.
Deze verzekeringen moet je als Nederlander hebben afgesloten. (Foto: aangeleverd)

Welke verzekeringen heb je in Nederland beslist nodig? Het antwoord is voor velen duidelijk, maar voor anderen juist niet. Natuurlijk weet je dat sommige verzekeringen verplicht zijn, wat voor anderen niet geldt. Toch kan het wel slim zijn om deze polissen af te sluiten. Vergelijk de verzekeringen hoe dan ook die je volgens dit artikel af moet sluiten als inwoner van Nederland! 

Inboedelverzekering

Wat zou je doen als iemand je huis zou binnenlopen en met een honkbalknuppel tekeer gaat op je gloednieuwe flatscreen? Je Netflix-abonnement opzeggen? Niet nodig als je een inboedelverzekering hebt afgesloten! Weet je niet precies wat een inboedelverzekering is? Doe hier dan eerst onderzoek naar! Bij inboedelverzekeringen zijn hoe dan ook je inboedel gedekt voor eventuele schade door vandalisme, brand- en waterschade, wat dus ook geldt voor je gloednieuwe tv die vernield is met een knuppel door een inbreker. 

Autoverzekering

Ook in Nederland is een autoverzekering wettelijk verplicht. Als je in Nederland een auto bezit, ben je dus verplicht deze in ieder geval te dekken voor eventuele schade of letsel die je anderen toebrengt. Dit heet een WA-verzekering, al kun je ook voor een andere dekkingsvorm kiezen. In tegenstelling tot sommige landen verzeker je in Nederland de auto, niet de bestuurder. Dit betekent dat je vriend legaal in je auto mag rijden - op voorwaarde dat ze een rijbewijs hebben natuurlijk! Je zou echter zelf degene zijn die moet betalen als ze schade veroorzaken, aangezien je de polishouder bent.

Zorgverzekering

Ook is het in ons land een verplichting om een zorgverzekering af te sluiten. Ben je lui of vergeetachtig en neem je binnen vier maanden niets op, dan krijg je binnen drie maanden een brief van het Zorginstituut Nederland met het verzoek om een zorgverzekering af te sluiten. Als deze brief wordt genegeerd, moet je een boete betalen en krijg je nog eens drie maanden, en als dit niet helpt, krijg je nog een boete. De overheid wijst je dan een verzekering toe en de maandpremie is altijd hoger dan wanneer je de verzekering net zelf had afgesloten. Voorkom dit dus door zelf een zorgverzekering af te sluiten!

Fietsverzekering

Je botsing met een scootmobiel kan ook je fiets met wat schade hebben achtergelaten. Hoewel je fiets mogelijk gedekt is voor diefstal onder bepaalde inboedelverzekeringen, heb je een fietsverzekering nodig als je volledige dekking wilt. Dat is mogelijk in Nederland! Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die vonden dat het de moeite waard was om fietsverzekeringen op te zetten voor mensen die in ons land wonen. De meeste polissen bieden dekking tegen diefstal, schade en pech. Vaak betaal je voor een fietsverzekering een jaarlijkse premie in plaats van een maandelijks bedrag. 

Levensverzekering

Levensverzekeringen zijn niet verplicht in Nederland, maar als je je vaak zorgen maakt over dat je mogelijk binnenkort doodgaat, dan is een levensverzekering misschien iets om te overwegen. Er zijn meerdere varianten van levensverzekeringen, genoeg om hun eigen artikel te rechtvaardigen, maar op basisniveau biedt een levensverzekering je gezin/partner financiële compensatie in het geval van je eigen overlijden. 

(Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie)