Dutch Trampoline Open in de Meent

Algemeen
Dutch Trampoline Open in de Meent.
Dutch Trampoline Open in de Meent. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het is één van de grootste FIG-erkende trampoline-toernooien ter wereld: het Dutch Trampoline Open 2022 in Alkmaar dat 19 en 20 maart plaatsvindt in Sportcomplex de Meent. Bij de derde editie is het Dutch Trampoline Open al één van de grootste, internationale toernooien op het allerhoogste niveau in de trampoline sport. Meer dan 325 elite trampolinespringers, begeleid door 80 coaches van over de hele wereld zullen een gooi doen naar het eremetaal. 

Onder de deelnemers is een groot aantal springers van WK en zelfs Olympisch kaliber. De Azerbeidzjaanse Selja Mahsudova won vorig weekend in Baku brons op de Worldcup; haar volgende wedstrijd is het Dutch Trampoline Open. Alle Duitse topspringers nemen deel; voor hen is het DTO aangewezen als kwalificatiemoment voor het EK 2022. De gehele Nederlandse top, waaronder verschillende springers van Triffis Alkmaar, zullen hun uiterste best doen het eremetaal in eigen land te houden. Sporttalent van Alkmaar: Thalissa Wijkstra en clubgenote Lina Uljee die het in zowel Tokyo Japan(2019) en in Baku(2021) synchroon tot een 4e plaats wisten te schoppen bij het Jeugd WK, willen ook op het DTO weer hoge ogen gooien. En ook de senioren van Triffis zoals bijvoorbeeld WK finaliste Niamh Slattery en het ontluikende talent Jordy Mol zijn er op gebrand te strijden voor een plaats in de zinderende finale.

Programma en entree

Zaterdag worden er individuele voorrondes gesprongen: de jongste leeftijdklasses als eerst, gevolgd door de junioren en de senioren. Wethouder Pieter Dijkman geeft om 18:00 uur, voor aanvang van het avondprogramma, het startschot voor de vlaggenparade. Zondagochtend wordt er synchroon gesprongen, waarna het tijd is voor de finales synchroon, voor teams en individueel. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 10.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur ‘s avonds op zaterdag en 20.30 uur op zondag. Een entreebewijs kost 10 euro voor volwassenen en 15 euro voor een passe partout voor beide dagen. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 7,50 euro voor een dag en tien euro voor een passe partout.

Meer informatie en tickets op www.dutchtrampolineopen.com