Wouter Planteijdts in Podiumcafé De Brouwerij

Algemeen
Wouter Planteijdts.
Wouter Planteijdts. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wouter Planteijdt verzorgt vrijdagavond 15 april om 20.30 uur een optreden in Podiumcafé De Brouwerij. Samen met zijn vaste begeleider Mischa Porte op drums en Gerco Aerts op contrabas speelt hij de muzikale voorstelling ‘Bullhorn The Prequel’. Zijn muziek staat voor een avondje authentiek vakmanschap met sterke arrangementen, smaakvolle composities en prachtige melodielijnen.

Als gitarist, zanger, componist en producer geniet Wouter Planteijdt bij meerdere generaties bekendheid. Met zijn band Sjako! behoorde hij in de jaren ’80 en ’90 tot de harde kern van de Nederlandse alternatieve rockscene en bracht hij de gitaarliefhebbers in vervoering met zijn dwarse en opwindende stijl. Wouter Planteijdt heeft maar een klein zetje nodig om aan het componeren te raken. Het wekt dan ook geen verbazing dat de quarantaine-achtige situatie van de coronacrisis met componeren opgevuld werd in huize Planteijdt. Het tweede ‘Bullhorn’ album genaamd ‘Electricity & Drums’ is daarvan het resultaat. Als sessiemuzikant speelde Wouter Planteijdt met een illustere rij sterren, waaronder Hans Dulfer, Maarten van Rozendaal, Bob Fosko en recenter met Sanne Wallis de Vries en Paul de Munnik.

Vooraf reserveren

Podiumcafé De Brouwerij brengt Wouter Planteijdt in De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De avond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant). Een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.