Concert en workshop kwartet Rusalki

Algemeen
Concert Rusalki in doopsgezinde kerk Alkmaar
Concert Rusalki in doopsgezinde kerk Alkmaar (Foto: Alkmaar)

ALKMAAR - Kwartet Rusalki verzorgt zondag 8 mei een ‘Vogelvlucht’ – concert en workshop in de doopsgezinde kerk aan Koningsweg 14.

In de traditionele volksmuziek spelen vogels vaak een belangrijke rol, bijvoorbeeld als boodschapper of voorteken. Zo ook in het programma ‘Vogelvlucht’ van vocaal wereldmuziekkwartet Rusalki. Een zwarte raaf cirkelt boven het hoofd van een stervende soldaat, die in vogelvlucht zijn leven aan zich voorbij ziet trekken: verliefdheid, verlangen, het zaaien van het veld, het plukken van de bloemen, dronken worden en niet meer willen vechten, maar gewoon muziek willen maken. Rusalki bezingt al deze thema’s van ‘vrije vogels’ tot ‘vluchten kan niet meer’ in een sfeervol en theatraal concert met prachtige polyfonie uit onder meer Oekraïne, Georgië, Koerdistan, Corsica en L’Occitane.

Voorafgaande aan het concert zal er een workshop van ca 1 uur plaatsvinden waarin deelnemers een meerstemmig Oekraïens lied zullen leren. De opbrengst zal worden ingezet voor hulp aan Oekraïners binnen en buiten Oekraïne.

De workshop begint om 13.30, concert om 15.00 uur. Reserveren? Stuur een app-bericht met naam en aantal kaarten naar 06 11427247.