Groots Alkmaar vol uittips

Algemeen
Hugo Koeman bij Hortus Alkmaar.
Hugo Koeman bij Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De zevende uitzending van Groots Alkmaar staat in he teken van ‘Naar buiten!’ en levert de kijkers allerlei ideeën aan.  De uitzending is vanaf 1 mei te zien op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. Het programma én de voorgaande edities zijn ook te bekijken via de website www.grootsalkmaar.nl. Daar staat ook achtergrondinformatie over alles wat in de uitzending aan de orde komt. 

De redactie van Groots Alkmaar was voor deze uitzending te gast bij de Hortus in Alkmaar, de botanische tuin aan de Berenkoog in Alkmaar. In het verleden werden hier kruiden gekweekt voor de producten van VSM. Sinds enkele jaren is het gebied in beheer bij een grote groep vrijwilligers en zijn er allerlei activiteiten. In een interview met presentator Hugo Koeman vertelt Leoniek Verhagen daar van alles over. Een van de vrijwilligers, Ger Augustus, neemt de kijkers mee op een rondleiding door de Hortus. Redacteur Hans Mathot stapte op de fiets voor een tochtje door de Schermer. Hij stapte af bij de Museummolen in Schermerhorn. Daar laat beheerder en molenaar Fred Oudejans zien hoe die molen het water uit de polder maalt.

Kuub

Groots Alkmaar besteedt ook aandacht aan KUUB, het festival voor de amateurkunst. Jacqueline van der Laan vertelt over de estafettes waar allerlei groepen en individuele kunstenaars aan meedoen. Maar ook over de workshops die de komende weken op het programma staan en waar iedereen aan mee kan doen. ‘Een bron van creativiteit en inspiratie’, aldus de projectleider van het festival. Nog meer activiteiten en ontmoetingen komen voorbij in de rubriek “De minuut van …”. Ruud Herder vertelt daarin over Team Vrijwillig. Gerdi Meyknegt kondigt de evenementen aan in Cultuurpark De Hout. En Harry van de Kuijt werpt een blik vooruit op het benefietconcert ‘Circle of Music’.