Digitale toekomst op De Dag van Europa

Algemeen
Digitale toekomst tijdens de Dag van Europa.
Digitale toekomst tijdens de Dag van Europa. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Dag van Europa wordt op zondag 22 mei gevierd in de bibliotheek Alkmaar Centrum. Er wordt gekeken naar de digitale toekomst van Europa. 

Het doel van de EU is de komende 10 jaar wereldleider te worden op het gebied van digitale innovatie en zelf de normen bepalen. Drs. Liane Vissers van ’t Hof verteld bezoekers meer over bijvoorbeeld de rechten van burgers. Het gaat daarbij onder andere om onze veiligheid, privacy, online onderwijs en ook om hoe je desinformatie kunt tegengaan. Na deze inleiding kun je deelnemen aan een workshop over dit onderwerp of meedoen met de interactieve discussie. Bijzonder aan dit jaar is The Glass Room expositie. 

Workshop Misinformatie

Je wordt overspoeld met informatie en twijfelt over de echtheid van die informatie? Wat is nepnieuws? In de workshop Misinformatie ga je actief aan de slag met voorbeelden van nepnieuws en leer je een paar onderzoeksvaardigheden om je twijfels weg te nemen.

Workshop Ontdek de Ontwerptrucs

Klik jij wel eens op een advertentie of filmpje wat je eigenlijk niet wilde, en waar je eigenlijk niets aan had? Of ben je in de verleiding gekomen om iets te kopen omdat het een fantastische aanbieding leek? Waarom reageer je eigenlijk zo snel op bepaalde links en knoppen? In deze workshop leer je ontwerptrucs te herkennen.

Workshop World Building

Tijdens deze workshop gebruiken de deelnemers worldbuilding om onze digitale toekomst vorm te geven. Social designer Matilde Patuelli neemt je mee in deze kunstvorm, waarbij een fictieve wereld wordt gecreëerd. 


Meer weten over jouw digitale toekomst? Deelname aan de middag is geheel gratis maar aanmelden voor de workshops is noodzakelijk. Dat kan op www.bknw.nl/agenda. De middag is van 13.30 tot 16.30 uur.