Restaurant De Beren naar Alkmaar

Algemeen
Een impressie van Restaurant de Beren.
Een impressie van Restaurant de Beren. (Foto: De Beren)

ALKMAAR - Restaurant De Beren opent een vestiging in Alkmaar. De horecaformule heeft een plekje gevonden in het Olympiapark, aan de westkant van de stad. Vastgoedonderneming Haven heeft de kavel van de gemeente Alkmaar gekocht en verhuurt deze aan de horecaketen.

Haven en de gemeente Alkmaar hebben inmiddels de koopovereenkomst getekend voor de kavel direct gelegen naast sportcomplex De Meent en grenzend aan de Terborchlaan en Hoeverweg. Haven ontwikkelt het pand zelf. De benodigde procedures om de bouw mogelijk te maken zijn al gestart. Wethouder Pieter Dijkman: “Het nieuwe restaurant De Beren past goed in de bestaande en toekomstige ontwikkelingen van het Olympiapark. Met de verkoop van deze kavel zijn alle gemeentelijke kavels in het Olympiapark verkocht, een belangrijke impuls voor het gebied aan de westkant van Alkmaar.”

Hier komt Restaurant De Beren, naast ijsbaan de Meent. (Foto: JJ Fotografie)

Formule

De Beren serveert al sinds 1984 vlees-, vis, vegatarische en vegangerechten. Wat ooit begon als een eetcafé in Rotterdam is inmiddels uitgegroeid tot een all-dayformule met 50 restaurants en 35 bezorgrestaurants in heel Nederland. In Alkmaar bestaat al een bezorgrestaurant in winkelcentrum De Mare.   

Van der Valk

Onlangs werd bekend dat er ook een Van der Valkhotel naar Alkmaar komt. Het familiebedrijf vond - even verderop - een kavel in het Olympiapark. Van der Valk was onder aanvoering van Ben van der Valk, directeur van Hotel Akersloot, geruime tijd in gesprek geweest over de ontwikkeling van een multifunctioneel hotel binnen de gemeentegrens van Alkmaar.

Op deze locatie vestigt het restaurant zich.