Gratis Magie workshop in de Groene Zwaan

Algemeen
Lady of Magic Nicky: 'Tijd creëert magie'
Lady of Magic Nicky: 'Tijd creëert magie' (Foto: Festival KUUB)

DE RIJP - Komend weekend treed actrice en theatermaakster Nicky de Jong op in de Rijp. Tijdens een bijzondere workshop verklapt ze de magie achter een goochelshow. De workshop ‘Magie en Goochelarij’ is onderdeel van het 6 weeks festival KUUB en is gratis te bezoeken.

Lady of Magic Nicky zal het publiek verassen met een korte goochelshow. Direct daarna krijgen de deelnemers een uniek kijkje achter de schermen! Nicky: “Het geheim is veel meer dan de truc alleen. Het is de hele show eromheen. Dat ga ik zondag laten zien!” De deelnemers zullen zien hoe onmogelijk, mogelijk wordt gemaakt. Terwijl er dingen verdwijnen en verschijnen, worden ze geprikkeld tot nadenken. Nicky: “Tijd creëert magie: terwijl het publiek nog in het verleden zit – en denkt in het heden te zijn – ben ik al een paar stappen vooruit, en begeef me al in de toekomst!”

Geboortedorp

Nicky de Jong komt zelf uit de Rijp. En terwijl ze inmiddels al 18 jaar het hele land afreist voor haar optredens, woont ze zelf nog in haar prachtige geboortedorp. Daar ligt de basis voor haar brede carrière als theatermaakster, actrice en entertainer. Op dit moment is Nicky te zien in een tv commercial. Dit wordt de eerste keer sinds het begin van haar carrière dat Nicky weer eens optreedt in de Groene Zwaan. Daarom vindt ze het extra leuk om juist deze unieke workshop hier te mogen geven.

Tijd voor ontmoeting

De workshop vind plaats in intiem theater en poppodium in De Groene Zwaan in het historische dorp de Rijp. Aanmelden kan via de website van KUUB. Maar ook wie zondag onverwacht komt aanwaaien, kan meedoen. KUUB vindt dat het tijd is voor om ontmoeting, dus iedereen is welkom!

Deze workshop is onderdeel van het Alkmaarse festival KUUB, dat dit jaar 6 weken duurt. Elke zondag in mei is er een gratis workshop. Na goochelen, staat creatief met mos en internationale percussie op het programma. Ook thuis kun je je laten inspireren. Heb je één minuutje de tijd? Doe dan mee met de 1-minute-challenges die je op de socials van KUUB vindt. Meer info www.festivalkuub.nl