Architectuurlezing: Ruimte zat in de stad

Algemeen
Ruimte zat in de stad.
Ruimte zat in de stad. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdagavond 17 mei om 20.00 uur een lezing in theater De Vest. Gastspreker is Reimar van Meding van KAW architecten. 

KAW lanceerde in 2020 het onderzoeksproject Ruimte Zat in de Stad; een uitgebreid onderzoek naar de capaciteit van bestaande wijken. De conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad. Het doel is om deze hoeveelheid ruimte zichtbaar te maken en een plek te geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. In de lezing deelt Von Meding zijn inzichten en toont ontwerpen van mooie sociale huisvesting. 

Reimar van Meding. (Foto: aangeleverd)

Basisrecht

Reimar von Meding is algemeen directeur bij KAW. De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur aan de technische universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Wonen een basisrecht is voor iedereen, ongeacht hoeveel je kan besteden en hoeveel hulp je nodig hebt in je leven. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit – en dat tegen lage kosten. Tijdens het ontwerpen van buurten vindt hij het belangrijk om door middel van woningen de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen. Reimar deelt zijn ideeën over mooie sociale huisvesting regelmatig in lezingen of in de pers. De toegang bedraagt 5 euro, 3 euro voor vrienden. 

Reimar von Meding.