Inzamelactie ‘Elk kind een fiets’

Algemeen
Voor elke kind een fiets.
Voor elke kind een fiets. (Foto: archief Rodi Media)

ALKMAAR - ‘Elk kind een fiets’. Diverse partijen maken zich hard voor kinderen die door de financiële situatie thuis geen fiets hebben. Zo zijn veel kinderen niet in staat om bijvoorbeeld met vriendjes en vriendinnetjes mee te kunnen fietsen naar school of sport. Vrijdag 20 mei is er van 13.00 tot 16.00 uur een inzameling en kan iedereen een gebruikte kinderfiets inleveren op de Paardenmarkt in Alkmaar. Ook staat er op de Paardenmarkt een kraam met meer informatie over de de deelnemende organisaties. 

In 2019 is Stichting Share2day samen met Voedselbank Alkmaar, Heerhugowaard e.o. en Kringloopwinkel Rataplan gestart met het uitleveren van fietsen voor kinderen die in armoede opgroeien in Alkmaar. De leeftijdscategorie die hierbij als uitgangspunt geldt, loopt van 8 tot en met 18 jaar. Een jaar later sloten ook het ANWB Kinderfietsenplan, Stichting Leergeld en de Gemeente Alkmaar aan en samen bundelen deze partijen zich in het project ‘Elk kind een fiets’. Het gaat hierbij om zo’n 1.750 Alkmaarse kinderen die in armoede opgroeien. De missie is alle kinderen in deze regio die dat niet kunnen betalen, een fiets te verstrekken. In 2019 en 2020 zijn al ruim honderd fietsen bij gezinnen terechtgekomen. Vanaf 2021 hebben de deelnemende partijen samen nog eens meer dan 300 fietsen onder kinderen verspreid. 

Meer fietsen nodig

Om alle kinderen een fiets te kunnen geven, zijn meer kinderfietsen nodig. Nog een fiets staan die een tweede leven verdient? Leven de fiets vrijdag 20 mei tussen 13:00 uur en 16:00 uur in op de Paardenmarkt in Alkmaar.  Wat voor fietsen kunnen worden ingeleverd? Jongens-en meisjesfietsen (geen open kettingkast) in redelijke tot goede staat voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Fietsen met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. 

Meer informatie op www.anwb.nl/kinderfietsenplan of www.alkmaarfietst.nl of geef de fiets direct af bij Kringloopwinkel RataPlan.