Zomer op het Plein 2023: dit is het programma!

Algemeen
Blauwe Vinkjes.
Blauwe Vinkjes. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Dit jaar staat er weer een heerlijk programma klaar voor Zomer op het Plein in Alkmaar. Het programma van de 22e editie is bekend. Theater De Vest heeft bekende artiesten als LAKSHMI, 3J’s, Ruben Hein, Yentl en de Boer en Jett Rebel geprogrammeerd. Zomer op het Plein is van 30 juni tot en met 6 augustus en elk weekend zijn er cabaret - en kleinkunstoptredens, shows en theaterconcerten. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. 

Elke vrijdagavond om 20.30 uur kun je op het Canadaplein neerstrijken voor cabaret en kleinkunstoptredens van topartiesten. Onder meer Yentl en de Boer op. Ze wonnen in 2013 het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. Ze maken muziek en theater over wat ze opmerkelijk vinden. Niet voor niets is het publiek razendenthousiast over hun krachtige samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Na vele hits, nominaties, theatervoorstellingen en concerten komen ze nu voor de tweede keer naar Zomer op het Plein! 

Yentl en de Boer komen voor de tweede keer naar Zomer op het Plein. (Foto: aangeleverd)

Blauwe Vinkjes

De concerten en optredens van artiesten vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavonden. Zomer op het Plein wordt 30 juni om 20.30 uur afgetrapt met een optreden van cabaretduo Blauwe Vinkjes. Het duo was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Tijdens Zomer op het Plein, zingen en kruipen Kevin van den Berg en Manon Blaauw in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten.

Sprankelende shows op zondagmiddagen

De zondagmiddagen tussen 30 juni en 6 augustus staan in het teken van sprankelende shows. De eerste zondag van Zomer op het Plein verzorgt LAKSHMI samen met studenten van Inholland Conservatorium Haarlem een sprankelend optreden. LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en elektronica, aangevuld met wilde gitaren en kwetsbare strijkers. 

LAKSHMI (Foto: aangeleverd)

Alles over ‘Zomer op het Plein’ op het Canadaplein in Alkmaar

Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.