Belle van Zuylenplein kleurt groen

Algemeen
Buurtbewoners Sita, Coby en Marijke in actie tijdens de vergroening van het Belle van Zuyleplein.
Buurtbewoners Sita, Coby en Marijke in actie tijdens de vergroening van het Belle van Zuyleplein. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Pleinbewoners van het Belle van Zuylenplein in Alkmaar-Daalmeer hebben zaterdag 14 mei de handen uit de mouwen gestoken om hun plein te vergroenen. Zo zijn er maar liefst twintig boomspiegels aangepakt en is het plein voorzien van twee grote stenen potten met groen. De gemeente gaf een subsidie van € 700,- voor de aanschaf van plantjes, struiken en tuinaarde.

De buurtbewoners kwamen al vroeg in actie. Vanaf 9.00 uur werd de aarde rond de bomen voorzien van diverse soorten meerjarige bloemen en struiken, afkomstig van Kwekerij Margriet in Sint Pancras. De betrokken bewoners zorgen na het planten voor het onderhoud: onkruid wieden, begieten en bemesten. Het doel is om een kleurig en fleurig plein te creëren, waar het goed toeven is voor bewoners en insecten, met name bijen en vlinders. De initiatiefnemers hopen met deze actie ook andere buurtbewoners aan te sporen om in plaats van tegeltuinen groene tuinen te creëren.